Havuçlu Tarçınlı Kek Labne Kremalı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
Çeyrek muskat rendesi
Çay kaşığının ucuyla yeni bahar
Çay kaşığının ucuyla toz zencefil
1 paket kabartma tozu
2 adet orta boy ince kısımla rendelenmiş havuç
1 çay bardağı ufaltılmış ceviz
Üst katmanı için;
150 gram labne (Suyu mutlaka süzülmüş olsun)
2 tepeleme kaşık pudra şekeri (Şekerini damak tadınıza göre deneyerek ölçüsünü ayarlayabilirsiniz)
1/3 paket hazır krema (Tikveşli markası daha yoğun bir krema, ben onu tercih ediyorum)
Havuçlu Tarçınlı Kek Labne Kremalı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 yumurta ile şekerimizi köpük köpük olup, rengi beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
Sütümüzü ve yağımızı ekleyip tekrar çırpalım.
Rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz havuçlarımızı suyunu sıkmadan ekleyip karıştıralım.
Dilediğiniz boyutta ufalttığınız cevizleri ekleyelim.
Başka bir kaba un, kabartma tozu, tarçın, muskat rendesi, yeni bahar ve toz zencefilimizi aktarıp, karıştırarak homojen bir toz karışım elde edelim.
Un karışımını eleyerek kek harcımıza ilave edip spatulayla karıştıralım.
Küçük kare borcamda pişirdim, siz dilerseniz baton kek kalıplarında, 24 cm yuvarlak borcam ya da kelepçeli kullanabilirsiniz.
Alt üst fansız ayarda 180 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda 40 dakika kadar pişirelim. Kürdan testiyle kontrol edelim. +-5 dakika olabilir pişme süresi.
Kek, piştikten sonra bir süre daha kapağı yarım fırında bekleyerek soğumalı.
Üst katman için; malzemeleri soğuk kullanmaya çalışalım. Labne, krema ve pudra şekerini yüksek devirde çırparak katı köpük bir kıvam oluşturalım.
Soğumuş kekimizin üzerine hazırladığımız kremayı yayalım. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ellerinize sağlık
Havuçlu Tarçınlı Kek Labne Kremalı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
Çeyrek muskat rendesi
Çay kaşığının ucuyla yeni bahar
Çay kaşığının ucuyla toz zencefil
1 paket kabartma tozu
2 adet orta boy ince kısımla rendelenmiş havuç
1 çay bardağı ufaltılmış ceviz
Üst katmanı için;
150 gram labne (Suyu mutlaka süzülmüş olsun)
2 tepeleme kaşık pudra şekeri (Şekerini damak tadınıza göre deneyerek ölçüsünü ayarlayabilirsiniz)
1/3 paket hazır krema (Tikveşli markası daha yoğun bir krema, ben onu tercih ediyorum)
Havuçlu Tarçınlı Kek Labne Kremalı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 yumurta ile şekerimizi köpük köpük olup, rengi beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
Sütümüzü ve yağımızı ekleyip tekrar çırpalım.
Rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz havuçlarımızı suyunu sıkmadan ekleyip karıştıralım.
Dilediğiniz boyutta ufalttığınız cevizleri ekleyelim.
Başka bir kaba un, kabartma tozu, tarçın, muskat rendesi, yeni bahar ve toz zencefilimizi aktarıp, karıştırarak homojen bir toz karışım elde edelim.
Un karışımını eleyerek kek harcımıza ilave edip spatulayla karıştıralım.
Küçük kare borcamda pişirdim, siz dilerseniz baton kek kalıplarında, 24 cm yuvarlak borcam ya da kelepçeli kullanabilirsiniz.
Alt üst fansız ayarda 180 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda 40 dakika kadar pişirelim. Kürdan testiyle kontrol edelim. +-5 dakika olabilir pişme süresi.
Kek, piştikten sonra bir süre daha kapağı yarım fırında bekleyerek soğumalı.
Üst katman için; malzemeleri soğuk kullanmaya çalışalım. Labne, krema ve pudra şekerini yüksek devirde çırparak katı köpük bir kıvam oluşturalım.
Soğumuş kekimizin üzerine hazırladığımız kremayı yayalım. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ellerinize sağlık
Havuçlu Tarçınlı Kek Labne Kremalı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı