SoruCevap
Yeni Üye
Havuçlu Tarçınlı Kremalı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 buçuk su bardağı un
1 su bardağı havuç rendesi
1 çay bardağı kadar ceviz (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tarçın
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Kreması için;
2 buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yemek kaşığı un ( dolu olmasın)
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
Üzeri süslemesi için ;
Hindistan cevizi
Havuçlu Tarçınlı Kremalı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için öncelikle havuçu rendeleyin bi peçete ile suyunu alın.
Bir kapta şeker ve yumurtayı yeterlice çırpın beyazlayana dek.
Ardından sıvı yağ ve süt ekleyin.Karıştırın tarçın ek edin.
Unu ,kabartma tozu ve vanilini de ekleyip harmanlayın.
Ardından cevizi ve havuç rendeside koyup güzelce margarinle yağlanmış tart kalıbına dökün,eşit bir halde dağılması için kalıbı bi iki defa yere vurun.
Isıtılmış 175 °lik fırın da pişirin birinci 20 dk kapağı açmayın.
Kek pişerken kremanızı yapın.
Süt ,şeker, nişasta ve unu tencerede kaynatın ocağı kapatıp içerisine margarin ve vanilini ekleyip çırpın.
Fırından çıkan kek 10 dk soğusun.
Ardından soğuk kreması kekin üzerine dökülür düzeltin ve dilediğiniz üzere süsleyin.Ben hindistan cevizi serptim.
Havuçlu Tarçınlı Kremalı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 buçuk su bardağı un
1 su bardağı havuç rendesi
1 çay bardağı kadar ceviz (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tarçın
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Kreması için;
2 buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yemek kaşığı un ( dolu olmasın)
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
Üzeri süslemesi için ;
Hindistan cevizi
Havuçlu Tarçınlı Kremalı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için öncelikle havuçu rendeleyin bi peçete ile suyunu alın.
Bir kapta şeker ve yumurtayı yeterlice çırpın beyazlayana dek.
Ardından sıvı yağ ve süt ekleyin.Karıştırın tarçın ek edin.
Unu ,kabartma tozu ve vanilini de ekleyip harmanlayın.
Ardından cevizi ve havuç rendeside koyup güzelce margarinle yağlanmış tart kalıbına dökün,eşit bir halde dağılması için kalıbı bi iki defa yere vurun.
Isıtılmış 175 °lik fırın da pişirin birinci 20 dk kapağı açmayın.
Kek pişerken kremanızı yapın.
Süt ,şeker, nişasta ve unu tencerede kaynatın ocağı kapatıp içerisine margarin ve vanilini ekleyip çırpın.
Fırından çıkan kek 10 dk soğusun.
Ardından soğuk kreması kekin üzerine dökülür düzeltin ve dilediğiniz üzere süsleyin.Ben hindistan cevizi serptim.
Havuçlu Tarçınlı Kremalı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı