Havuçlu Tarçınlı Saraysarması Tanımı İçin Materyaller
1 kg havuç( 6-7 tane)
1 paket petibör bisküvi (kum haline getirilecek )
1 buçuk su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz yahut fındık
1 tane portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Üzeri İçin;
1 paket krem şanti
1 su bardağından bir parmak eksik süt
Tepsiyi Yağlamak İçin;
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı yahut margarin
Ve tepsiyi kaplayacak kadar hindistan cevizi
Havuçlu Tarçınlı Saraysarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Havuçlarımızı soyacakla soyuyoruz akabinde rendemizin küçük tarafıyla rendeliyoruz.
Üzerine toz şekerini döküyoruz, ocağın altını açıyoruz ,havuçlarımız suyunu salıp çekmeye başlayınca tarçını cevizi ekliyoruz.
Rondodan toz haline getirdiğimizi bisküviyi de ek ediyoruz, altını kapatıyoruz.
Üzerine vanilyalarımızı ek ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz, kenara alıyoruz.
Büyük uzunluk borcamımızı yahut orta uzunluk fırın kabımızı yumuşak tereyağı ile yağlıyoruz üzerine çokça hindistan cevizi döküyoruz.
Pişirdiğimiz havuçlu tarçınlı harcımızı tepsimize yavaşça yayıyoruz akabinde krem şantimizi yapıyoruz.
Krem şantimizi boş kaba alıp üzerine sütümüzü ek edip mikserle yoğunlaşana kadar çırpıyoruz 20 dakika buzdolabında beklettikten sonra çıkartıyoruz.
Havuçlu tatlımızın üzerine ek ederek her tarafına düz bir formda yayıyoruz üzerine ister hindistan cevizi ile ister cevizle yahut fındıkla süsleyebilirsiniz.
Ben tepsideki tatlımı ortadan ikiye uzunlamasına kesip akabinde enine iki parmak genişliğinde kestim bu biçimde kısa rulolar yaptım sizler dilerseniz kesmeden uzun rulolarda yapabilirsiniz tercih size kalmış afiyet olsun beğenmeniz dileğiyle. Sağlıklı ve sevgi ile kalın.
Havuçlu Tarçınlı Saraysarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg havuç( 6-7 tane)
1 paket petibör bisküvi (kum haline getirilecek )
1 buçuk su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz yahut fındık
1 tane portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Üzeri İçin;
1 paket krem şanti
1 su bardağından bir parmak eksik süt
Tepsiyi Yağlamak İçin;
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı yahut margarin
Ve tepsiyi kaplayacak kadar hindistan cevizi
Havuçlu Tarçınlı Saraysarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Havuçlarımızı soyacakla soyuyoruz akabinde rendemizin küçük tarafıyla rendeliyoruz.
Üzerine toz şekerini döküyoruz, ocağın altını açıyoruz ,havuçlarımız suyunu salıp çekmeye başlayınca tarçını cevizi ekliyoruz.
Rondodan toz haline getirdiğimizi bisküviyi de ek ediyoruz, altını kapatıyoruz.
Üzerine vanilyalarımızı ek ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz, kenara alıyoruz.
Büyük uzunluk borcamımızı yahut orta uzunluk fırın kabımızı yumuşak tereyağı ile yağlıyoruz üzerine çokça hindistan cevizi döküyoruz.
Pişirdiğimiz havuçlu tarçınlı harcımızı tepsimize yavaşça yayıyoruz akabinde krem şantimizi yapıyoruz.
Krem şantimizi boş kaba alıp üzerine sütümüzü ek edip mikserle yoğunlaşana kadar çırpıyoruz 20 dakika buzdolabında beklettikten sonra çıkartıyoruz.
Havuçlu tatlımızın üzerine ek ederek her tarafına düz bir formda yayıyoruz üzerine ister hindistan cevizi ile ister cevizle yahut fındıkla süsleyebilirsiniz.
Ben tepsideki tatlımı ortadan ikiye uzunlamasına kesip akabinde enine iki parmak genişliğinde kestim bu biçimde kısa rulolar yaptım sizler dilerseniz kesmeden uzun rulolarda yapabilirsiniz tercih size kalmış afiyet olsun beğenmeniz dileğiyle. Sağlıklı ve sevgi ile kalın.
Havuçlu Tarçınlı Saraysarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı