SoruCevap
Yeni Üye
Havuçlu Toplar Tanımı İçin Malzemeler
1 kase ceviz
6 adet havuç
5 yemek kaşığı şeker
1 paket kakaolu petibör bisküvi
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Havuçlu Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak havuçları rendeleyip tavaya alıyoruz.
Kısık ateşe aldığımız tavamızı öncelikle tereyağı, şekeri ve tarçın alıp karıştırıyoruz.
Sonra cevizi katıyoruz.
10 dk havuçlar ölene kadar orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
Piştikten sonra ılıması için biraz dinlendiriyoruz.
Ilıyan havuca petibör bisküviyi elimizle ufaklayarak içine kırıp karıştırıyoruz.
Ele yapışmayacak formda kıvama gelinceye toplar yapıp, hindistan cevizine buluyoruz ve toplarımız hazır.
Afiyet olsun
Havuçlu Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kase ceviz
6 adet havuç
5 yemek kaşığı şeker
1 paket kakaolu petibör bisküvi
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Havuçlu Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak havuçları rendeleyip tavaya alıyoruz.
Kısık ateşe aldığımız tavamızı öncelikle tereyağı, şekeri ve tarçın alıp karıştırıyoruz.
Sonra cevizi katıyoruz.
10 dk havuçlar ölene kadar orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
Piştikten sonra ılıması için biraz dinlendiriyoruz.
Ilıyan havuca petibör bisküviyi elimizle ufaklayarak içine kırıp karıştırıyoruz.
Ele yapışmayacak formda kıvama gelinceye toplar yapıp, hindistan cevizine buluyoruz ve toplarımız hazır.
Afiyet olsun
Havuçlu Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı