Hayrabolu Tatlısı(Edirne Lezzeti) Herkes Yapabilir Artık Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı tuzsuz lor peynir
2 yumurta
2 yumurta yumurta sarısı
2 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 adet limon
Süslemek için:
Kaymak
Tahin
Ceviz(iri kıyılmış)
Hayrabolu Tatlısı(Edirne Lezzeti) Herkes Yapabilir Artık Tanımı Yapılışı
Peyniri kaba alın elimizle güzelce uflayın yahut robottan çekin.
Ufladığınız peynire yumurta ve yumurta sarısını ekleyip güzelce karıştırın.
Akabinde öteki materyalleri ekleyip güzelce yoğurun ve kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz büyük olacak biçimde kesimler kopartın ve elimizle yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede üstleri kızarana kadar 40 dakika pişirin.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından alıp soğumaya bırakın .
Soğuyunca kurabiyelerin altını çatalla delikler açın ki şerbetini yeterli çeksin.
Şerbeti için: tencereye su, şeker eriyene kadar karıştırın şerbet kaynamaya başladıktan sonra içine suyunu ekleyin ve soğumuş olan kurabiyeler şerbetin içine atın.
Bu halde tatlılarla bir arada yaklaşık 10 dakika daha kaynatın orta sıra çevrilerek bastırın ve altını kapatıp şerbeti çekmesini için kenarda bekletin.
Şerbet büsbütün soğuduktan sonra tatlınızı şerbetten alın geriden şerbeti üzerine dökün çekmeye bırakın 1 gün dinlenmeye bırakın servis edeceğiniz vakit tahin, kaymak, ceviz ile süsleyin yanında çayla
Afiyet olsun
Not: hayrabolu peyniri pek marketlerde satılımadı için lor peynir ile hoş oldu.
Not: hayrabolu tatlısını bol tahin ile tüketin.
2 su bardağı tuzsuz lor peynir
2 yumurta
2 yumurta yumurta sarısı
2 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 adet limon
Süslemek için:
Kaymak
Tahin
Ceviz(iri kıyılmış)
Hayrabolu Tatlısı(Edirne Lezzeti) Herkes Yapabilir Artık Tanımı Yapılışı
Peyniri kaba alın elimizle güzelce uflayın yahut robottan çekin.
Ufladığınız peynire yumurta ve yumurta sarısını ekleyip güzelce karıştırın.
Akabinde öteki materyalleri ekleyip güzelce yoğurun ve kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz büyük olacak biçimde kesimler kopartın ve elimizle yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede üstleri kızarana kadar 40 dakika pişirin.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından alıp soğumaya bırakın .
Soğuyunca kurabiyelerin altını çatalla delikler açın ki şerbetini yeterli çeksin.
Şerbeti için: tencereye su, şeker eriyene kadar karıştırın şerbet kaynamaya başladıktan sonra içine suyunu ekleyin ve soğumuş olan kurabiyeler şerbetin içine atın.
Bu halde tatlılarla bir arada yaklaşık 10 dakika daha kaynatın orta sıra çevrilerek bastırın ve altını kapatıp şerbeti çekmesini için kenarda bekletin.
Şerbet büsbütün soğuduktan sonra tatlınızı şerbetten alın geriden şerbeti üzerine dökün çekmeye bırakın 1 gün dinlenmeye bırakın servis edeceğiniz vakit tahin, kaymak, ceviz ile süsleyin yanında çayla
Afiyet olsun
Not: hayrabolu peyniri pek marketlerde satılımadı için lor peynir ile hoş oldu.
Not: hayrabolu tatlısını bol tahin ile tüketin.