Son konular

Hayrabolu Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Hayrabolu Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için
500 gram tuzsuz peynir yahut lor
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
10 gram karbonat
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
6 su bardağı su
Çeyrek limon
Üzeri için
Tahin
Ceviz yahut fındık
Süt kaymağı

Hayrabolu Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle peynirimizi düzgünce ezelim bunun için mutfak robotundan yardım alabiliriz bikaç dakika çekelim.
Uygun bir kaba alalım un konusunda dikkatli olalım. Hamur ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Yağlanmış fırın tepsisine yuvarlayıp tepsiye dizelim.
200 derecelik ısınmış fırında pişmeye bırakılır.
Bir kaba su koyup buharda tatlımız daha hoş pişer denetimli bir halde pişirelim tatlımız fırındayken şerbetimizin materyallerimizi uygun bir tencereye alıp limonumuzu ekleyip kaynamaya bırakalım.
Şerbetimiz kaynayınca pişen ve soğuyan tatlılarımızı altını kısık ateşte bütün tatlılarımızı şerbetin içine alıp kısık ateşte 15 dakika orta ara karıştırıp kaynatalım.
Daha sonra tepsiye tek tek tatlılarımızı alıp kalan şerbetimiz tatlının üstüne alalım.
Soğuyunca tahinimizi ceviz ve kaymakla servise hazır.
Hayrabolu Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt