Son konular

Hazır Baklavalık Yufkadan Cevizli Baklava

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Hazır Baklavalık Yufkadan Cevizli Baklava Tanımı İçin Malzemeler
800 gram baklavalık yufka (44 kat)
300 gram tereyağ
Şerbeti için;
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
İçi için;
Çekilmiş ceviz

Hazır Baklavalık Yufkadan Cevizli Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağımızı eritelim ve üzerinde oluşan kaymağını alalım. ( beyaz beyaz olur, almazsak yanık üzere görünür baklavamızın üzerinde).
Şerbetimizi hazırlayalım. Tenceremize şekerimizi, suyumuzu alalım ve kaynatalım. Rengi sarımtırak olduğunda 3-4 damla limon damlatalım ve altını kapatalım.
Tepsimizin tabanına bir kaşık erittiğimiz tereyağımızdan dökelim ve her yerine sürelim.
İlk üç kat yufkayı ortasına yağ sürmeden üst üste koyalım.
Sonrasında her üç katta bir yağlayalım.
22. Kata geldiğimizde her yerine eşit gelecek halde bol bol ceviz serelim.
Yine her üç yufkada bir yağ sürerek devam edelim ve artan yağı üzerine gezdirerek dökelim.
180 derecede evvelce ısıtılmış fırına baklavamızı koyalım. Yaklaşık 25 dk sonra üzeri kızardığında fırından çıkaralım.
İlk sıcağı çıktığında (5 dk sonra) ılımış olan şerbeti her yerine eşit gelecek halde gezdirelim.
Tamamen soğuduğunda servise hazırdır afiyetler olsun
Hazır Baklavalık Yufkadan Cevizli Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Baklavalık Yufkadan Kadayıf Sarma Tatlısı Görüntülü Tanımı İçin Materyaller 30 adet baklavalık yufka 125 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 200 gram kadayıf 200 gram fındık (Robottan geçirilmiş) Şerbeti için 4, 5su bardağı toz şeker 4,5 su bardağı su 10 damla limon suyu Baklavalık Yufkadan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Hazır Yufkadan Hemencecik Baklava Tanımı İçin Gereçler 1 paket baklavalık yufka 1 kase dövülmüş ceviz 2 buçuk su bardağı sıvı yağ (İsteyen tereyağda kullanabilir) Şerbeti. için 3 su bardağı toz şeker 2 buçuk su bardağı su Yarım limon Mercimek büyüklüğünde limon tozu Hazır Yufkadan Çarçabuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Hazır Yufkadan Baklava Tanımı İçin Gereçler 1 paket hazır baklavalık yufka 3 su bardağı ceviz 1 tane margarin 1 çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için 2 su bardağı şeker 2 buçuk su bardağı su Hazır Yufkadan Baklava Tanımı Yapılışı Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Su ve şekeri karıştırıp ocağa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Hazır Yufkadan Büzme Baklava Tanımı İçin Gereçler Yarım paket hazır baklavalık yufka 1 su bardağı parçalanmış ceviz içi Yarım paket teremyağ/margarin Şerbeti İçin 2,5 su bardağı şeker 3 su bardağı su 3 damla limon suyu Hazır Yufkadan Büzme Baklava Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Cevizli Havuç Dilimi Baklava Tanımı İçin Materyaller 18 adet baklavalık yufka (500 gr yaklaşım) 200 gram tereyağı İçi İçin 1,5 su bardağı kadar ceviz/antep fıstığı Şerbeti İçin 2,5 su bardağı su 2,5 su bardağı toz şeker 4-5 damla limon suyu Servis İçin Kaymak Fıstık Cevizli Havuç Dilimi Baklava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt