Son konular

Hazır Dönerden Et Dürüm

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Hazır Dönerden Et Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
300 gram et döner
3 adet lavaş
Sosu için:
Domates püresi (kışlık domates)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tereyağ
Pul biber
Tuz
Dürümün içine; soğan, kornişon, acı biber (isteğe bağlı)

Hazır Dönerden Et Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sosu için tavaya sıvı yağ koyulur yağ biraz kızdıktan sonra domates ve biber salçası koyulup kokusu çıkana kadar kavrulur.
Sarımsaklar rendelenip sosa eklenir. Daha sonra pul biber ve tuz eklenip kavrulur. Biraz sıcak su ekleyerek sos açılır.
Daha sonra domates püresi ilave edilir. (ben bir küçük kavanoz kışlık domates kullandım. ) 1 tatlı kaşığı tereyağ eklenip tavanın kapağı kapatılır kısık ateşte sos pişirilir.
Eğer sos çok katı olursa biraz daha sıcak su ekleyerek sosu açabilirsiniz.
Sos özdeşleşip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kısık ateşte yaklaşık 10 dk yeterli olacaktır.
Daha sonra bir başka tavada biraz sıvı yağ kızdırılıp hazır et dönerler eklenir.
Kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde dönerler hafif kızarıncaya kadar ara ara karıştırılarak pişirilir.
Sos ve döner piştikten sonra ocaktan alınır ve lavaş ile birleştirmeye geçilir.
Bir lavaşın içine her tarafına nüfuz edecek şekilde sos sürülür. Daha sonra orta kısmına bir miktar et döner uzun bir şekilde yerleştirilir ben içine ince doğranmış soğan, jülyen kesilmiş kornişon ve acı biber koydum.
Daha sonra altından biraz kıvrılarak lavaş dürüm şeklinde katlanır.
Son olarak önceden ısıtılmış tost makinesinde dürümler biraz bastırılıp kızartılır ve servise hazırdır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Not

Eğer hazırda domates sosunuz yok ise; 3 adet kabuğu soyulmuş domatesi küçük küçük doğrayıp yada rendeleyip yapabilirsiniz. Bu şekilde yapacak olanlar sosu yapmak için önce domatesi pişirmekten başlamalı domatesler yumuşamaya başlayınca salçalar ve diğer malzemeler eklenir. Domatesler tamamen yumuşayıp suyunu çektikten sonra sosunuz hazır demektir. Tost makinesine dürümleri koymadan yağlı kağıt serip dürümleri onun içine koyarsanız soslar makineye dökülüp yanmadan dürümleriniz kızaracaktır. Tost makinesi yerine dönerleri pişirdiğiniz tavada da orta ateşte dürümlerinizi kızartabilirsiniz.

Hazır Dönerden Et Dürüm Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt