Son konular

Hazır Mantı Nasıl Yapılır Salcali?

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma !
Hazır Mantı Nasıl Yapılır Salcali? Hazır mantı yapmak için öncelikle tencerede su kaynatılır. Sonra mantılar eklenip haşlanır. Süzgece alınarak suyu süzülür. Tavada tereyağı eritilip üzerine salça eklenir. Salça kavrulduktan sonra mantılar tavaya eklenir. Mantılar kızarana kadar karıştırılır. Üzerine sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir. Mantılar suyunu çektikten sonra ocaktan alınır. Servis tabağına alınan mantıların üzerine yoğurt ve sarımsaklı sos eklenir. Son olarak üzerine pul biber serpilip servis yapılır. Hazır mantı nasıl yapılır salçalı tarifi tamamlanmış olur.
İçindekiler

Hazır Mantı Nasıl Yapılır Salçalı?​

Hazır mantı nasıl yapılır salçalı sorusu, pratik ve lezzetli bir mantı tarifi arayanlar için oldukça merak edilen bir konudur. İşte hazır mantı nasıl yapılır salçalı tarifi:

Malzemeler:​

– 500 gram hazır mantı
– 1 yemek kaşığı tereyağı
– 2 yemek kaşığı salça
– 1 su bardağı su
– Tuz
– Karabiber
– Pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:​

1. Tereyağını bir tavada eritin ve salçayı ekleyerek kavurun.
2. Salçalı karışımın üzerine suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
3. Kaynayan salçalı suya mantıları ekleyin ve pişmeye bırakın.
4. Mantılar piştiğinde suyunu süzün ve servis tabağına alın.
5. Üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber serpiştirin.
6. Salçalı sosu da üzerine gezdirerek servis yapın.

Püf Noktaları:​

– Mantıları pişirirken suyunu fazla çekmemesine dikkat edin. Aksi takdirde mantılar kuruyabilir.
– Salçalı sosu hazırlarken salçayı iyice kavurun, böylece sosun lezzeti artacaktır.
– Servis yaparken üzerine tereyağlı veya yoğurtlu sos ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!​

Hazır Mantı Nasıl Yapılır Salcali?​

Hazır mantı nasıl yapılır salçalı?
Mantıları kaynar suda haşlayın.
Soğanı doğrayıp yağda kavurun.
Salçayı ekleyip karıştırın.
Haşlanan mantıları sosla karıştırıp servis yapın.


Mantıları kaynar suda haşlayın.
Soğanı doğrayıp yağda kavurun.
Salçayı ekleyip karıştırın.
Haşlanan mantıları sosla karıştırıp servis yapın.
Üzerine yoğurt ve nane serperek servis edebilirsiniz.
 

Similar threads

  • Soru
Kızartılmış Mantı Tanımı İçin Materyaller 1 paket hazır mantı 2 litre su 1 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytin yağı Kızartmak İçin 3 yemek kaşığı zeytin yağı Sosu İçin 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Nefis Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 adet yumurta Yarım su bardağına yakın su 1.5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz İç harç için; 100-125 gram kıyma 1 adet soğan (çok ince doğranmış) Pul biber Tuz Sos için; 1 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı salça Pul biber Öbür gereçler; 4-5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Sulu Börek (Mantı) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ; 2 buçuk su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı su (yavaş yavaş eklenecek) İçi için; 250 gram kıyma 1 tane küçük kuru soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kuru reyhan (isteğe bağlı) 1 çay kaşığı pulbiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Milföy Mantı Tanımı İçin Malzemeler 1 paket milföy 300 gram kıyma 1 adet soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı tuz Biraz su Üzeri için; Yoğurt 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı nane Milföy Mantı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Nohutlu Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağından biraz fazla minik mantı 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı un Nane karabiber pulbiber tuz. Nohutlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt