Hazır Yemekten Vazgeçirecek Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
7.5 – 8 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı su
Yarım paket yaş maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İç harç için:
Yarım kilo kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 büyük boy domates
2 büyük boy yeşil biber
1 büyük boy soğan
2-3 diş orta boy sarımsak ( küçükse 4-5 adet )
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Üzeri için:
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazır Yemekten Vazgeçirecek Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, su, şeker ve maya karıştırılır.
Sıvı yağ,tuz eklenip tekrar karıştırılır. Un azar azar eklenip ele yapılan hamur yoğurulur. Ölçüden fazlasını eklemeyin. 2-3 katı olana kadar mayalandırılır.
Yeşil biber, soğan, domates ve sarımsak tek seferde veya yek tek robotta çekilip püre haline getirilir.
İç harç için olan bütün malzemeler kaseye alınıp tamamen karıştırılır.
Hamur 10-13 bezeye ayrılır. Ele yapışan bhamur olduğu için elinizi hafif unlayacak bölebilirsiniz.
Tezgah unlanır,her beze merdane ile uzun şekilde açılır. Açarken de üzerini hafif unlayabilirsiniz.
Hamurun orta kısmına yukarıdan aşağıda doğru iç harçtan yerleştirilir.
Sağ ve sol taraftan üste doğru kapatılıp fırın tepsisine dizilir.
Üzeri için yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılır ve pidelerin üzerine sürülür.
220 derecede üzerine kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağ sürülür. Daha iyi sonuç için tepsileri tek tek pişirmenizi tavsiye ederim.
Hazır Yemekten Vazgeçirecek Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için:
7.5 – 8 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı su
Yarım paket yaş maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İç harç için:
Yarım kilo kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 büyük boy domates
2 büyük boy yeşil biber
1 büyük boy soğan
2-3 diş orta boy sarımsak ( küçükse 4-5 adet )
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Üzeri için:
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazır Yemekten Vazgeçirecek Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, su, şeker ve maya karıştırılır.
Sıvı yağ,tuz eklenip tekrar karıştırılır. Un azar azar eklenip ele yapılan hamur yoğurulur. Ölçüden fazlasını eklemeyin. 2-3 katı olana kadar mayalandırılır.
Yeşil biber, soğan, domates ve sarımsak tek seferde veya yek tek robotta çekilip püre haline getirilir.
İç harç için olan bütün malzemeler kaseye alınıp tamamen karıştırılır.
Hamur 10-13 bezeye ayrılır. Ele yapışan bhamur olduğu için elinizi hafif unlayacak bölebilirsiniz.
Tezgah unlanır,her beze merdane ile uzun şekilde açılır. Açarken de üzerini hafif unlayabilirsiniz.
Hamurun orta kısmına yukarıdan aşağıda doğru iç harçtan yerleştirilir.
Sağ ve sol taraftan üste doğru kapatılıp fırın tepsisine dizilir.
Üzeri için yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılır ve pidelerin üzerine sürülür.
220 derecede üzerine kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağ sürülür. Daha iyi sonuç için tepsileri tek tek pişirmenizi tavsiye ederim.
Hazır Yemekten Vazgeçirecek Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı