Hazır Yufkadan Börek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Hazır Yufkadan Börek Tanımı İçin Materyaller
6 adet yufka
Sos İçin;
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
İç Harcı;
Patates
Üzeri İçin;
Kalan sos
Susam
Çörek otu

Hazır Yufkadan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Çırpma kabına yumurtaları sütü ve yağı alıp karıştırıyoruz.
Büyük borcamın altına sıvı yağ sürüp yağlıyoruz. Ve birinci yufkanın kenarları dışarı gelecek formda yerleştiriyoruz. (Yufkalar küçükse kenarlarının dışarı gelmesine gerek yok).
Hazırlanan sostan bir fırça yardımı ile sürüyoruz.
Üzerine tekrar bir yufka konulur ve soslanır. Toplamda 3 yufka ortaları soslanarak yerleştirilir.
3. yufkadan sonra patatesli harç koyulur.
Öteki 2 yufkada soslanıp yerleştirilir. Ve kalan patatesli harcın hepsi koyulur.
Kalan son 6. Yufkada soslanıp üzerine yerleştirilerek koyulduktan sonra birinci yufkanın dışarıda kalan kısmı üzerine kapatılır.
Kalan sosu da üzerine sürüp, isteğe nazaran üzerine susam, çörek otu serpip evvelce ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Hazır Yufkadan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt