Hazır Yufkadan Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 tane hazır baklava yufkası
Antep fıstığı (yada ceviz)
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
150 gr tereyağı
Hazır Yufkadan Burma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Baklava yufkalarına fırça yardımıyla tereyağını sürelim. Tek tek aldığımız yufkaların içine ceviz veya antep fıstığı ekleyelim ve oklava yardımıyla burma şeklinde buruşturalım ve borcama dizelim.
Artan tereyağımızı da üstüne dökelim ve 170 derecede 10-15 dk üstü kızarana kadar kızartalım.
Daha sonra önceden soğuttuğumuz şerbeti ( 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı su ile ) hazırladığımız şerbeti tatlımızın üstüne dökelim.
Son olarak tatlımız kızardıktan sonra üstünü antep fıstığı ile süsleyelim afiyet olsun şimdiden
Hazır Yufkadan Burma Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 tane hazır baklava yufkası
Antep fıstığı (yada ceviz)
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
150 gr tereyağı
Hazır Yufkadan Burma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Baklava yufkalarına fırça yardımıyla tereyağını sürelim. Tek tek aldığımız yufkaların içine ceviz veya antep fıstığı ekleyelim ve oklava yardımıyla burma şeklinde buruşturalım ve borcama dizelim.
Artan tereyağımızı da üstüne dökelim ve 170 derecede 10-15 dk üstü kızarana kadar kızartalım.
Daha sonra önceden soğuttuğumuz şerbeti ( 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı su ile ) hazırladığımız şerbeti tatlımızın üstüne dökelim.
Son olarak tatlımız kızardıktan sonra üstünü antep fıstığı ile süsleyelim afiyet olsun şimdiden
Hazır Yufkadan Burma Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı