Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler
4 yufka
İç harcı;
1 kilo ıspanak
1 soğan
1 çay kaşığı ucu karabiber
1 çay kaşığı ucu pul biber
Tuz
Sıvı yağ
250 gram lor peyniri
Sosu için;
1 yumurta beyazı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak iç harcını hazırlayalım. Tencereye yağ koyup rendelediğimiz soğanı ekleyip kavuralım.
Akabinde yıkamış olduğumuzu ıspanakları suyunu süzdükten sonra içine ek edelim yaklaşık 15-20 dakika daha kavuralım. Tuz ve baharatı ne ekleyelim. Sonra altını kapatalım.
Bir yandan da sosumuzu hazırlayalım. Sıvı yağ, süt, su ve yumurta beyazına ek ettikten sonra güzelce çırpalım.
Yufkayı masaya serelim sosumuzu azar azar her tarafına yaydıktan sonra dörde keselim akabinde lor peyniri ve ıspanaktan koyup saralım.
Ve gül böreği formunu verelim.
İstek edenler yufkayı serip sosladıktan sonra hiç kesmeden direk ıspanak ve lor peynirini koyduktan sonra bir bütün biçiminde sarabilir.
Akabinde rulolar formunda keselim tepsiye dizelim.
Hazırlamış olduğumuz böreklerin üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otunu attıktan sonra.
190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Sıcakken servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 yufka
İç harcı;
1 kilo ıspanak
1 soğan
1 çay kaşığı ucu karabiber
1 çay kaşığı ucu pul biber
Tuz
Sıvı yağ
250 gram lor peyniri
Sosu için;
1 yumurta beyazı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak iç harcını hazırlayalım. Tencereye yağ koyup rendelediğimiz soğanı ekleyip kavuralım.
Akabinde yıkamış olduğumuzu ıspanakları suyunu süzdükten sonra içine ek edelim yaklaşık 15-20 dakika daha kavuralım. Tuz ve baharatı ne ekleyelim. Sonra altını kapatalım.
Bir yandan da sosumuzu hazırlayalım. Sıvı yağ, süt, su ve yumurta beyazına ek ettikten sonra güzelce çırpalım.
Yufkayı masaya serelim sosumuzu azar azar her tarafına yaydıktan sonra dörde keselim akabinde lor peyniri ve ıspanaktan koyup saralım.
Ve gül böreği formunu verelim.
İstek edenler yufkayı serip sosladıktan sonra hiç kesmeden direk ıspanak ve lor peynirini koyduktan sonra bir bütün biçiminde sarabilir.
Akabinde rulolar formunda keselim tepsiye dizelim.
Hazırlamış olduğumuz böreklerin üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otunu attıktan sonra.
190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Sıcakken servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı