Hazır Yufkadan Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
5 adet böreklik yufka
350-400 gram kıyma
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
Sosu için;
2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
1 şişe soda (200ml)(mineral wasser)
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Hazır Yufkadan Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya sıvı yağ koyulur, yemeklik küçük doğranmış soğanlar sıvı yağda biraz kavrulur, kıyma ilave edilir kıymanın rengi dönünceye kadar karıştırılarak kavrulur.
1 tatlı kaşığı domates salçası eklenir kavurmaya devam edilir.
Tuz ve baharatlar ilave edilir bir kaç dk kavurulur ince kıyılmış maydanoz eklenir karıştırılır ve ocağın altı kapatılır kıyma harcı ılımaya bırakılır.
Sos için uygun bir kaba birinin sarısını ayırdığımız yumurtalar, sıvı yağ, yoğurt, süt, soda, tuz, kabartma tozu koyulur ve çırpılır.
Fırın tepsisini yağlayalım bir bütün yufka kenarlardan taşacak şeklinde tepsiye serelim üzerine sostan üç dört kaşık gezdirelim sosu fırçayla yufkanın her tarafına sürelim.
İkinci yufkayı sosladığımız yufkanı üzerine gelişigüzel büzüştürerek yerleştirelim ve sostan birkaç kaşık gezdirelim ve fırçayla sosu her tarafına sürelim, hazırladığımız kıymalı harcın yarısını tepsinin her yerine gelecek şekilde serpelim.
Üçüncü yufkayı tekrar tepiye gelişigüzel yerleştirelim sostan bir kaç kaşık sürelim ve kalan kıymalı harcı üzerine serpelim ve dördüncü yufkayı tepsiye serelim sostan bir kaç kaşık sürelim ve son yufkayı da tepsinin üzerine serelim elimizle yufkayı büzüştürelim.
Tepsinin kenarlarından taşan yufkayı tepsinin içine doğru katlayalım.
Geri kalan sosa ayrılan yumurta sarısı eklenip çırpılır ve tüm sos tepsinin her tarafına dökülür ve fırçayla sürülür en az yarım saat bekletelim sos biraz çeksin.
Sonrasında bıçakla dilimleyelim, üzerine susam, çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirelim.Bu sosu peynirli börek yapımında da kullanabilirsiniz
Hazır Yufkadan Kıymalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet böreklik yufka
350-400 gram kıyma
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
Sosu için;
2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
1 şişe soda (200ml)(mineral wasser)
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Hazır Yufkadan Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya sıvı yağ koyulur, yemeklik küçük doğranmış soğanlar sıvı yağda biraz kavrulur, kıyma ilave edilir kıymanın rengi dönünceye kadar karıştırılarak kavrulur.
1 tatlı kaşığı domates salçası eklenir kavurmaya devam edilir.
Tuz ve baharatlar ilave edilir bir kaç dk kavurulur ince kıyılmış maydanoz eklenir karıştırılır ve ocağın altı kapatılır kıyma harcı ılımaya bırakılır.
Sos için uygun bir kaba birinin sarısını ayırdığımız yumurtalar, sıvı yağ, yoğurt, süt, soda, tuz, kabartma tozu koyulur ve çırpılır.
Fırın tepsisini yağlayalım bir bütün yufka kenarlardan taşacak şeklinde tepsiye serelim üzerine sostan üç dört kaşık gezdirelim sosu fırçayla yufkanın her tarafına sürelim.
İkinci yufkayı sosladığımız yufkanı üzerine gelişigüzel büzüştürerek yerleştirelim ve sostan birkaç kaşık gezdirelim ve fırçayla sosu her tarafına sürelim, hazırladığımız kıymalı harcın yarısını tepsinin her yerine gelecek şekilde serpelim.
Üçüncü yufkayı tekrar tepiye gelişigüzel yerleştirelim sostan bir kaç kaşık sürelim ve kalan kıymalı harcı üzerine serpelim ve dördüncü yufkayı tepsiye serelim sostan bir kaç kaşık sürelim ve son yufkayı da tepsinin üzerine serelim elimizle yufkayı büzüştürelim.
Tepsinin kenarlarından taşan yufkayı tepsinin içine doğru katlayalım.
Geri kalan sosa ayrılan yumurta sarısı eklenip çırpılır ve tüm sos tepsinin her tarafına dökülür ve fırçayla sürülür en az yarım saat bekletelim sos biraz çeksin.
Sonrasında bıçakla dilimleyelim, üzerine susam, çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirelim.Bu sosu peynirli börek yapımında da kullanabilirsiniz
Hazır Yufkadan Kıymalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı