Hazır Yufkadan Kıymalı Siron Tanımı İçin Gereçler
5 tane taze yufka
İç harcı için
409 gram kıyma
1 tane soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Yufkalara sürmek için sos gereçleri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
Üzerine dökmek için
Sarımsaklı yoğurt
Üzerinin sosu için
1 tatlı kaşığı salça yahut kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazır Yufkadan Kıymalı Siron Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı koyup kavurun sonra kıymayı ekleyin kavurun tuz karabiber ekleyip piştikten sonra ılımaya bırakın ılıyınca yufkaya sarılması daha kolay oluyor.
Yufkalar tek tek sarılacak.
Tezgaha yufkayı serin dört köşesinide dört parmak genişliğinde içine katlayın böylece yufka dikdörtgen oluyor üzerine salçalı sosu kaşıkla döküp kıymalı harcı döşeyin sonra rulo yapın iki parmak kalınlığında kesip yağlanmış borcama dizin üzerine içine sürdüğünüz sosun kalanını döküp evvelden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca biraz ılıtın üzerine sarımsaklı yoğurt dökün sonra tereyağ ve salçayı kavurup dökün yada tereyağında pul biberi kavurup dökebilirsiniz ikiside hoş oluyor. Sıcak sıcak servis edin soğutmayın.
5 tane taze yufka
İç harcı için
409 gram kıyma
1 tane soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Yufkalara sürmek için sos gereçleri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
Üzerine dökmek için
Sarımsaklı yoğurt
Üzerinin sosu için
1 tatlı kaşığı salça yahut kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazır Yufkadan Kıymalı Siron Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı koyup kavurun sonra kıymayı ekleyin kavurun tuz karabiber ekleyip piştikten sonra ılımaya bırakın ılıyınca yufkaya sarılması daha kolay oluyor.
Yufkalar tek tek sarılacak.
Tezgaha yufkayı serin dört köşesinide dört parmak genişliğinde içine katlayın böylece yufka dikdörtgen oluyor üzerine salçalı sosu kaşıkla döküp kıymalı harcı döşeyin sonra rulo yapın iki parmak kalınlığında kesip yağlanmış borcama dizin üzerine içine sürdüğünüz sosun kalanını döküp evvelden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca biraz ılıtın üzerine sarımsaklı yoğurt dökün sonra tereyağ ve salçayı kavurup dökün yada tereyağında pul biberi kavurup dökebilirsiniz ikiside hoş oluyor. Sıcak sıcak servis edin soğutmayın.