Hazır Yufkadan Peynirli Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Hazır Yufkadan Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
6 adet yufka
1 su bardağı süt
1 su bardak sıvı yağ
250 gram peynir
Yarım demet maydanoz
1 tane sade maden suyu
3 yumurta
Susam

Hazır Yufkadan Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yufka ortası sos:Bir kaba 3 yumurta kırılır bir adedinin sarısı üzerine sürülmek için kenara koyulur.
Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı süt eklenip tel çırpıcıyla karıştırılır.
1 tane yufka alınıp büsbütün açılıp serilir yağlanmış tepsiye koyulur yanlardan sarkacak biçimde.
En son katlar bitince üzerine kapatılacak sarkan yerler. O yufkanın üzerine sos dökülüp yayılır her kata tıpkı halde yapılır.
3. Katta ise peynir ve maydanoz karışımı koyulur.
Peyniri olduğu kısıma sos dökülmez.
Daha sonra 6. Kata gelince üstüne sos dökülüp kenarda sarkan en alttaki yufkayı da üstüne getiriniz.
Sostan döküp üstüne dilimlenir daha sonra 1 tane maden suyunu üstüne döküp 1 saat bekletiniz vaktiniz yoksa yarım saatte olur.
Daha sonra 180 derecelik ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir afiyet olsun. Not: peynir tuzlu değilse sosunuzun içine istediğiniz kadar tuz atabilirsiniz. Benim peynirim tuzlu olduğu için ben katmadım afiyet olsun.
Hazır Yufkadan Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt