Hazır Yufkadan Su Böreği Tanımı İçin Gereçler
7 tane yufka
Çökelek yada lor yarım kilo
Yarım demet maydanoz
Harcı için;
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Doruklu 1 yemek kaşığı tereyağı
1 şişe soda
Hazır Yufkadan Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel yufkaları dörde bölüyoruz (Bu ölçüler siyah fırın tepsine göre) dörde böldüğümüz yufkanın yalnızca iki üçgenini uygunca çırptığımız harca eksiksiz batırıp çıkartıyoruz.
Elimizle biraz suyunu süzüp tepsiye seriyoruz (Tepsiyi yağlamaya gerek yok bu arada) bu sürecimi ikiye ayırdığımız üçgenler bitene kadar yapıyoruz.
Daha sonra maydanozlu çökeliğimizi çokça üzerine serip üzerini tam kapatacak halde kuru yufka seriyoruz. Geri kalanları tekrar harca batırıp bitene kadar bu türlü yapıp seriyoruz.
Tepsinin heryerine eşit olacak biçimde bir bıçak yardımıyla tepsinin yanlarını toplayıp böreğin üzerinde birkaç delikler açıyoruz. Bir gecede buzdolabında bekletirseniz dahada harika sonuç elde edersiniz.
200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Not: Herkes el açması gerçek şu böreği sanıyor her seferinde afiyet olsun .
Hazır Yufkadan Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
7 tane yufka
Çökelek yada lor yarım kilo
Yarım demet maydanoz
Harcı için;
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Doruklu 1 yemek kaşığı tereyağı
1 şişe soda
Hazır Yufkadan Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel yufkaları dörde bölüyoruz (Bu ölçüler siyah fırın tepsine göre) dörde böldüğümüz yufkanın yalnızca iki üçgenini uygunca çırptığımız harca eksiksiz batırıp çıkartıyoruz.
Elimizle biraz suyunu süzüp tepsiye seriyoruz (Tepsiyi yağlamaya gerek yok bu arada) bu sürecimi ikiye ayırdığımız üçgenler bitene kadar yapıyoruz.
Daha sonra maydanozlu çökeliğimizi çokça üzerine serip üzerini tam kapatacak halde kuru yufka seriyoruz. Geri kalanları tekrar harca batırıp bitene kadar bu türlü yapıp seriyoruz.
Tepsinin heryerine eşit olacak biçimde bir bıçak yardımıyla tepsinin yanlarını toplayıp böreğin üzerinde birkaç delikler açıyoruz. Bir gecede buzdolabında bekletirseniz dahada harika sonuç elde edersiniz.
200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Not: Herkes el açması gerçek şu böreği sanıyor her seferinde afiyet olsun .
Hazır Yufkadan Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı