Hazır Yufkayla El Yapımı Tadında Nefis Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yufka
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Susam
Çörekotu
İç harcı için
3 adet patlıcan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
Pulbiber
Karabiber
Tuz
1 adet soğan
1 adet domates
Hazır Yufkayla El Yapımı Tadında Nefis Patlıcanlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce minik minik doğradığımız soğanları tavaya alıp kavuruyoruz.
Yumuşadıktan sonra üstüne biberlerimizi koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
Biberler yumuşadıktan sonra domatesimizi ilave edip karıştırıyoruz.
Kaynayınca üzerine çok minik doğradığımız patlıcanlarımızı ekleyip karıştırıp kapağını kapatabiliriz.
Arada bir karıştırın patlıcanlar yumuşadığında altını kapatabilirsiniz.
İç harcımız soğurken yufkalarımızı tezgaha serip ortadan ikiye kesiyoruz.
Yufkamıza sürmek için iki yumurta süt ve yağı karıştırıyoruz.
Her katmanına yufka ıslanacak şekilde fırçayla yayıp üzerine iç harcı ekleyip sarıyoruz.
Tepside yuvarlak olacak şekilde kıvırıyoruz.
Yufka ve harç bitene kadar işlemi devam ettiriyoruz.
En son üzerine yumurtasını ve susam çörek otu ekleyip 180 derecelik fırında yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hazır Yufkayla El Yapımı Tadında Nefis Patlıcanlı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Susam
Çörekotu
İç harcı için
3 adet patlıcan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
Pulbiber
Karabiber
Tuz
1 adet soğan
1 adet domates
Hazır Yufkayla El Yapımı Tadında Nefis Patlıcanlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce minik minik doğradığımız soğanları tavaya alıp kavuruyoruz.
Yumuşadıktan sonra üstüne biberlerimizi koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
Biberler yumuşadıktan sonra domatesimizi ilave edip karıştırıyoruz.
Kaynayınca üzerine çok minik doğradığımız patlıcanlarımızı ekleyip karıştırıp kapağını kapatabiliriz.
Arada bir karıştırın patlıcanlar yumuşadığında altını kapatabilirsiniz.
İç harcımız soğurken yufkalarımızı tezgaha serip ortadan ikiye kesiyoruz.
Yufkamıza sürmek için iki yumurta süt ve yağı karıştırıyoruz.
Her katmanına yufka ıslanacak şekilde fırçayla yayıp üzerine iç harcı ekleyip sarıyoruz.
Tepside yuvarlak olacak şekilde kıvırıyoruz.
Yufka ve harç bitene kadar işlemi devam ettiriyoruz.
En son üzerine yumurtasını ve susam çörek otu ekleyip 180 derecelik fırında yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hazır Yufkayla El Yapımı Tadında Nefis Patlıcanlı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı