Hazır Yufkayla Lahmacun Tadında Büzgü Börek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yufka
İç harç için;
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1-2 adet yeşil biber
3 adet domates
1-2 diş sarımsak
1 tutam ince doğranmış maydanoz
Çeyrek su b. sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
Sos için;
Yarım su bardağı süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı (Sarısını üzeri için kullanacağız)
Çay kaşığı ucuyla tuz
Hazır Yufkayla Lahmacun Tadında Büzgü Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcını hazırlayıp, 1 saat kadar dinlendirelim. Bunun için sebzeleri minik minik doğrayalım ve domatesi rendeleyelim ya da robottan çekelim.
İç harcı için; diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştıralım ve streçleyip buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
Böreğimizi yapmaya başlamadan önce sosu için gerekli malzemeleri bir kaseye alıp karıştıralım.
Yufkamızı tezgaha açalım ve 4 parçaya keselim.
Birinci parçayı alıp, her yerine sostan sürelim ve parçanın üç kısmını 4-5 cm olacak şekilde katlayalım.
Oklavayla geniş kısmından çok sıkmadan sarmaya başlayalım ve katladığımız kısmı sarmayalım.
Yufkanın sardığımız kısmını iki tarafından ortada buluşturarak büzgü şekli verip, oklavadan yavaşça çıkartalım ve 2 ucunu birleştirip kürdanla tutturalım.
Katlayıp, sarmadığımız pay kısmı alt tarafta kalacak.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve diğer yufkalar içinde aynı işlemi uygulayalım. Toplamda 12 adet böreğimiz olacak.
Kalan sosu yufkanın kenarlarına biraz sürelim. Hazırladığımız harcımızdan yufkalarımızın ortasına dilediğiniz miktarda koyalım.
Yumurta sarısını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile çırpıp fırça yardımıyla böreğimizin yufka kısımlarına sürelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Püf noktası; Bu tarifi hazırlarken yufkanızın taze ve ince olmasına dikkat edin.
Hazır Yufkayla Lahmacun Tadında Büzgü Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
İç harç için;
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1-2 adet yeşil biber
3 adet domates
1-2 diş sarımsak
1 tutam ince doğranmış maydanoz
Çeyrek su b. sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
Sos için;
Yarım su bardağı süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı (Sarısını üzeri için kullanacağız)
Çay kaşığı ucuyla tuz
Hazır Yufkayla Lahmacun Tadında Büzgü Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcını hazırlayıp, 1 saat kadar dinlendirelim. Bunun için sebzeleri minik minik doğrayalım ve domatesi rendeleyelim ya da robottan çekelim.
İç harcı için; diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştıralım ve streçleyip buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
Böreğimizi yapmaya başlamadan önce sosu için gerekli malzemeleri bir kaseye alıp karıştıralım.
Yufkamızı tezgaha açalım ve 4 parçaya keselim.
Birinci parçayı alıp, her yerine sostan sürelim ve parçanın üç kısmını 4-5 cm olacak şekilde katlayalım.
Oklavayla geniş kısmından çok sıkmadan sarmaya başlayalım ve katladığımız kısmı sarmayalım.
Yufkanın sardığımız kısmını iki tarafından ortada buluşturarak büzgü şekli verip, oklavadan yavaşça çıkartalım ve 2 ucunu birleştirip kürdanla tutturalım.
Katlayıp, sarmadığımız pay kısmı alt tarafta kalacak.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve diğer yufkalar içinde aynı işlemi uygulayalım. Toplamda 12 adet böreğimiz olacak.
Kalan sosu yufkanın kenarlarına biraz sürelim. Hazırladığımız harcımızdan yufkalarımızın ortasına dilediğiniz miktarda koyalım.
Yumurta sarısını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile çırpıp fırça yardımıyla böreğimizin yufka kısımlarına sürelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Püf noktası; Bu tarifi hazırlarken yufkanızın taze ve ince olmasına dikkat edin.
Hazır Yufkayla Lahmacun Tadında Büzgü Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı