Hazır Yufkayla Pratik Lahanalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yufka
2-3 çorba kasesi kadar lahana ( ayıklanmış ince doğranmış)
1 tane orta boy kırmızı soğan (normal soğan da olur)
1 tutam maydanoz
Çeyrek su bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
2 çorba kaşığı köy peyniri (beyaz peynir, lor peyniri, çökelek vs.)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzerine sürmek için;
Tereyağ ya da zeytinyağ
Hazır Yufkayla Pratik Lahanalı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle lahana, soğan ve maydanozu ince bir şekilde doğrayıp bir kaba alalım.
Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştıralım.
Yufkamızı bir tanesini tam ortadan ikiye eşit bir şekilde bölelim.
Böldüğümüz yufkanın ortasına hazırladığınız iç harcımızdan bir miktar koyup güzelce elimizle yayalım.
Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uygulayalım.
Kısık ateşte biraz yüksek olacak şekilde yanmaz bir tavada gözlemelerimizi kendi etrafında döndürerek pişirelim.
Diğer tarafını da aynı şekilde pişirip, tavadan alalım.
Üzerine tereyağ ya da zeytinyağ sürüp afiyetle sıcak sıcak tüketebilirsiniz.
Hazır Yufkayla Pratik Lahanalı Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yufka
2-3 çorba kasesi kadar lahana ( ayıklanmış ince doğranmış)
1 tane orta boy kırmızı soğan (normal soğan da olur)
1 tutam maydanoz
Çeyrek su bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
2 çorba kaşığı köy peyniri (beyaz peynir, lor peyniri, çökelek vs.)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzerine sürmek için;
Tereyağ ya da zeytinyağ
Hazır Yufkayla Pratik Lahanalı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle lahana, soğan ve maydanozu ince bir şekilde doğrayıp bir kaba alalım.
Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştıralım.
Yufkamızı bir tanesini tam ortadan ikiye eşit bir şekilde bölelim.
Böldüğümüz yufkanın ortasına hazırladığınız iç harcımızdan bir miktar koyup güzelce elimizle yayalım.
Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uygulayalım.
Kısık ateşte biraz yüksek olacak şekilde yanmaz bir tavada gözlemelerimizi kendi etrafında döndürerek pişirelim.
Diğer tarafını da aynı şekilde pişirip, tavadan alalım.
Üzerine tereyağ ya da zeytinyağ sürüp afiyetle sıcak sıcak tüketebilirsiniz.
Hazır Yufkayla Pratik Lahanalı Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı