Hazırlara Taş Çıkartan Karamelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
150 gram yumuşak tereyağ (margarin de olur)
1 paket vanilin
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
Karamel için;
1 su bardağı şeker (180 gr)
60 gram tereyağ
100 ml krema
Üzeri için;
Sütlü çikolata
Hazırlara Taş Çıkartan Karamelli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için: bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz. (unu 3 su bardağı ekleyip gerekirse azar azar ekleyin).
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Rulo şekline getiriyoruz.
Streçleyip dolaba kaldırıyoruz.
Karamel için: şekeri kalın tabanlı bir tencereye alıyoruz.
Orta ateşte altını açıyoruz.
Karıştırmadan tencereyi arada sallayarak erimesine yardımcı oluyoruz.
Sıvılaşmaya başlayınca kısığa alıyoruz.
Eridiğinde yağı ekleyip hızlıca karıştırıyoruz.
İkisi karışınca kremayı azar azar ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. (topaklanabilir, karıştırmaya devam edin. )
Pürüzsüz bir kıvam alınca altını kapatıyoruz.
Sertleşen kurabiye hamurunu dilimler halinde kesiyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 derecede kenarları hafif renk alana kadar pişiriyoruz.
Biraz soğuyunca üzerine kaşıkla karamel döküp yayıyoruz.
Dolapta iyice soğutup sonrasında da eritilmiş çikolata döküyoruz. (benmari veya mikrodalgada eritebilirsiniz).
Çikolata da donunca afiyetle yiyoruz
Hazırlara Taş Çıkartan Karamelli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
150 gram yumuşak tereyağ (margarin de olur)
1 paket vanilin
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
Karamel için;
1 su bardağı şeker (180 gr)
60 gram tereyağ
100 ml krema
Üzeri için;
Sütlü çikolata
Hazırlara Taş Çıkartan Karamelli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için: bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz. (unu 3 su bardağı ekleyip gerekirse azar azar ekleyin).
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Rulo şekline getiriyoruz.
Streçleyip dolaba kaldırıyoruz.
Karamel için: şekeri kalın tabanlı bir tencereye alıyoruz.
Orta ateşte altını açıyoruz.
Karıştırmadan tencereyi arada sallayarak erimesine yardımcı oluyoruz.
Sıvılaşmaya başlayınca kısığa alıyoruz.
Eridiğinde yağı ekleyip hızlıca karıştırıyoruz.
İkisi karışınca kremayı azar azar ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. (topaklanabilir, karıştırmaya devam edin. )
Pürüzsüz bir kıvam alınca altını kapatıyoruz.
Sertleşen kurabiye hamurunu dilimler halinde kesiyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 derecede kenarları hafif renk alana kadar pişiriyoruz.
Biraz soğuyunca üzerine kaşıkla karamel döküp yayıyoruz.
Dolapta iyice soğutup sonrasında da eritilmiş çikolata döküyoruz. (benmari veya mikrodalgada eritebilirsiniz).
Çikolata da donunca afiyetle yiyoruz
Hazırlara Taş Çıkartan Karamelli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı