Hem Dondurucu İçin Hemde Pişmiş Görseliyle İçli Köfte Tanımı (Ayrıntılı Resimli) İçin Gereçler
Hamuru için:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 yumurta
Tuz
Pul biber
Kimyon
Bulguru ıslanmak için 2 su bardağı kaynar su
Elimizi batırmak için soğuk su
İc harcı için:
350 gram kıyma
3 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Pul biber
Kimyon
Sıvı yağ
Kızartmak için:
Bol sıvı yağ
Hem Dondurucu İçin Hemde Pişmiş Görseliyle İçli Köfte Tanımı (Ayrıntılı Resimli) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamurumuzun ince bulgurunu ve irmiğini bir kaba alıyoruz.
Uygunca karıştırıp üzerine kaynamış su ekliyoruz.
Ağzını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamuru kıymayı kavurduktan sonra hazırlayacağız.
Bir tavaya sıvı yağ koyup, yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip düzgünce kavuruyoruz.
Kavrulan soğanın üzerine kıymaları ekleyip karıştırarak rengi dönene kadar kavuruyoruz.
1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip 5 dk daha kavurup tuz ve baharatları ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Artık hamurumuzun imaline geçebiliriz.
Islattığımız bulgur ve irmiğin üzerine yumurta, salça ve baharatları ekleyip 10 dk yoğuruyoruz.
Önemli!!!asla 10 dk yoğurmadan unu eklemeyin hamurunuz köfteler kızarırken çatlar.
10 dk yoğurduktan sonra 2 kaşık unumuzu ekleyip 10 dk daha yoğuruyoruz.
10 dk sonunda birazcık sert bir hamurumuz olacak.
Yanınıza bir kap su koyup elinizi batırarak (yaklaşık 8-10 defa)yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
Her 2 ıslatıp yoğurma sonrası hamurunuzun olup olmadığını denetim edebilirsiniz.
Eveeet hamurumuzda hazırsa artık yapmaya başlayalım.
Yanımıza bir kap soğuk mümkünse buz üzere bir su alalım.
Elimizi batırıp hamurdan cevizden az büyük modül koparıp elimizde yuvarlayalım.
Ortasına baş parmağınızı sokup yavaş yavaş içini oymaya ve inceltmeye başlayalım.
Hamur elinize yapışınca kesinlikle suya batırın zira hamurunuz yırtılır.
İncelttiğiniz hamura 3 tatlı kaşığı iç harçtan koyun.
Elinizde hafif hafif yuvarlanarak iki ucunu sivriltin ve fazlalıkları koparın.
Hamur ve iç harç bitene kadar tıpkı süreci yapın.
Ben bu tarifle 21 tane içli köfte elde ettim.
Dondurucuya koymak isterseniz evvel dondurucuya sığacak bir tepsiye yada tabağa köfteleri koyup 30 dk birbirlerine yapışmaması için dondurucuda bekletin ve poşetleyin.
Çabucak pişirmek isterseniz bir tencereye çokça sıvı yağ koyun ve nar üzere kızarana kadar aralıklarla karıştırarak kızartın.
Maydanoz ve limonla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hamuru için:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 yumurta
Tuz
Pul biber
Kimyon
Bulguru ıslanmak için 2 su bardağı kaynar su
Elimizi batırmak için soğuk su
İc harcı için:
350 gram kıyma
3 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Pul biber
Kimyon
Sıvı yağ
Kızartmak için:
Bol sıvı yağ
Hem Dondurucu İçin Hemde Pişmiş Görseliyle İçli Köfte Tanımı (Ayrıntılı Resimli) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamurumuzun ince bulgurunu ve irmiğini bir kaba alıyoruz.
Uygunca karıştırıp üzerine kaynamış su ekliyoruz.
Ağzını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamuru kıymayı kavurduktan sonra hazırlayacağız.
Bir tavaya sıvı yağ koyup, yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip düzgünce kavuruyoruz.
Kavrulan soğanın üzerine kıymaları ekleyip karıştırarak rengi dönene kadar kavuruyoruz.
1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip 5 dk daha kavurup tuz ve baharatları ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Artık hamurumuzun imaline geçebiliriz.
Islattığımız bulgur ve irmiğin üzerine yumurta, salça ve baharatları ekleyip 10 dk yoğuruyoruz.
Önemli!!!asla 10 dk yoğurmadan unu eklemeyin hamurunuz köfteler kızarırken çatlar.
10 dk yoğurduktan sonra 2 kaşık unumuzu ekleyip 10 dk daha yoğuruyoruz.
10 dk sonunda birazcık sert bir hamurumuz olacak.
Yanınıza bir kap su koyup elinizi batırarak (yaklaşık 8-10 defa)yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
Her 2 ıslatıp yoğurma sonrası hamurunuzun olup olmadığını denetim edebilirsiniz.
Eveeet hamurumuzda hazırsa artık yapmaya başlayalım.
Yanımıza bir kap soğuk mümkünse buz üzere bir su alalım.
Elimizi batırıp hamurdan cevizden az büyük modül koparıp elimizde yuvarlayalım.
Ortasına baş parmağınızı sokup yavaş yavaş içini oymaya ve inceltmeye başlayalım.
Hamur elinize yapışınca kesinlikle suya batırın zira hamurunuz yırtılır.
İncelttiğiniz hamura 3 tatlı kaşığı iç harçtan koyun.
Elinizde hafif hafif yuvarlanarak iki ucunu sivriltin ve fazlalıkları koparın.
Hamur ve iç harç bitene kadar tıpkı süreci yapın.
Ben bu tarifle 21 tane içli köfte elde ettim.
Dondurucuya koymak isterseniz evvel dondurucuya sığacak bir tepsiye yada tabağa köfteleri koyup 30 dk birbirlerine yapışmaması için dondurucuda bekletin ve poşetleyin.
Çabucak pişirmek isterseniz bir tencereye çokça sıvı yağ koyun ve nar üzere kızarana kadar aralıklarla karıştırarak kızartın.
Maydanoz ve limonla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun