Hem Kıyır Hem Çok Lezzetli Lokumlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine
Kaymaklı lokum
Hem Kıyır Hem Çok Lezzetli Lokumlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Un hariç bütün materyaller karıştırılır.
Daha sonra denetimli biçimde un eklenir, yumuşak lakin ele yapışmayacak bi hamur elde edince ceviz büyüklüğünde koparıp ortasına lokum koyup kapatın ve uygunca yuvarlayıp hal verin.
Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında denetimli olarak pişirin, yaklaşık 17=20 dakika da oluyor.Üzeri fazla kızarmamalı !
Birinci sıcaklığı çıkınca üstüne pudraşekeri döküp servis yapın. Not =ben duble kaymaklı lokum kullandım 1 kare lokumu 2 ye yada 3 e bölüp dolapda biraz bekletin bu sayede hamur daha düzgün kaplar etrafını ayrıyeten siz istediğiniz lokumlada yapabilirsiniz.
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine
Kaymaklı lokum
Hem Kıyır Hem Çok Lezzetli Lokumlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Un hariç bütün materyaller karıştırılır.
Daha sonra denetimli biçimde un eklenir, yumuşak lakin ele yapışmayacak bi hamur elde edince ceviz büyüklüğünde koparıp ortasına lokum koyup kapatın ve uygunca yuvarlayıp hal verin.
Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında denetimli olarak pişirin, yaklaşık 17=20 dakika da oluyor.Üzeri fazla kızarmamalı !
Birinci sıcaklığı çıkınca üstüne pudraşekeri döküp servis yapın. Not =ben duble kaymaklı lokum kullandım 1 kare lokumu 2 ye yada 3 e bölüp dolapda biraz bekletin bu sayede hamur daha düzgün kaplar etrafını ayrıyeten siz istediğiniz lokumlada yapabilirsiniz.