Hem Pratik Hem Şık Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4 paket kakaolu bisküvi (Kaliteli bir bisküvi olsun diğerleriyle aynı kıvamı yakalayamazsınız)
1 litre inek sütü
6 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
80 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çimdik tuz
Hem Pratik Hem Şık Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencereye çikolata hariç bütün malzemeler konulur karıştıra karıştıra orta ateşte pişirilir (Dibi çabuk tutuyor o yüzden dibinden karıştırın)
Karışım göz göz olduktan sonra altını kısın küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin. Birkaç kez karıştırıp altını kapatın.
Pastayı yapacağımız kabın dibine bir sıra bisküvi dizilir üstüne sıcaklı sos dökülür (Sos soğursa mutlaka ısıtın)
Aynı işlemi 3-4 defa tekrarlayın. Kelepçeli kalıp kullanırsanız dağılmasını önlersiniz.
Üzerine spatula ile düzeltip oda sıcaklığında bir süre bekletin.
Başka bir yerde bir sos tavasına 100 gram kremayı ısıtın.
İçerisine 40 gram bitter, 40 gram beyaz çikolata koyun, eriyene kadar karıştırın.
İlk sıcaklığı çıkınca pastanın üzerine dökün.
Buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyin. Mümkünse bir gece dolapta dinlensin.
Dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hem Pratik Hem Şık Çikolatalı Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 paket kakaolu bisküvi (Kaliteli bir bisküvi olsun diğerleriyle aynı kıvamı yakalayamazsınız)
1 litre inek sütü
6 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
80 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çimdik tuz
Hem Pratik Hem Şık Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencereye çikolata hariç bütün malzemeler konulur karıştıra karıştıra orta ateşte pişirilir (Dibi çabuk tutuyor o yüzden dibinden karıştırın)
Karışım göz göz olduktan sonra altını kısın küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin. Birkaç kez karıştırıp altını kapatın.
Pastayı yapacağımız kabın dibine bir sıra bisküvi dizilir üstüne sıcaklı sos dökülür (Sos soğursa mutlaka ısıtın)
Aynı işlemi 3-4 defa tekrarlayın. Kelepçeli kalıp kullanırsanız dağılmasını önlersiniz.
Üzerine spatula ile düzeltip oda sıcaklığında bir süre bekletin.
Başka bir yerde bir sos tavasına 100 gram kremayı ısıtın.
İçerisine 40 gram bitter, 40 gram beyaz çikolata koyun, eriyene kadar karıştırın.
İlk sıcaklığı çıkınca pastanın üzerine dökün.
Buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyin. Mümkünse bir gece dolapta dinlensin.
Dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hem Pratik Hem Şık Çikolatalı Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı