Hemen Yemeye Hazır Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
Kırmızı pancar (Ben 2 adet kullandım)
1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı limon tuzu (Limon tuzunuz iri şekilde ise 3-4 adet koyabilirsiniz. bBnim limon tuzum tuzdan biraz daha iri olduğu için taneyle değilde çay kaşığı ile ölçerek koydum)
1.5 yemek kaşığı sirke (Elma veya üzüm farketmez)
1 baş sarımsak
2 litre su
Hemen Yemeye Hazır Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pancarlar için adet belirtmedim ben 2 adet pancarla yaptım tursumu istediğiniz adette yapabilirsiniz ona göre malzemeleri azaltıp çoğalta bilirsiniz.
Pancarları güzelce yıkıyoruz sap kısımlarını çok olmayacak şekilde biraz kesiyoruz. Kabuklarını soymuyoruz.
Uygun bir tencereye pancarları koyuyoruz içine kaya tuzunu, limon tuzunu, sirkeyi ve sarımsakları kabuklarını soymadan elimizle 2 ye ayırıp koyuyoruz.
Üstüne suyu ilave edip ocağa alıp pancarlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Dikkat edin suyu bitmesin.
Yumuşayan pancarları tencereden alıp biraz ılıması için bekleyip kabuklarını soyuyoruz istediğiniz şekilde dilimleyip kavanoza alıyoruz.
Pancarların üzerine tencerede kalan suyu süzüp ilave edip kavanozun kapağını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz. İstediğiniz zaman yemeye hazır oluyor turşularımız. Afiyet olsun.
Hemen Yemeye Hazır Pancar Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kırmızı pancar (Ben 2 adet kullandım)
1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı limon tuzu (Limon tuzunuz iri şekilde ise 3-4 adet koyabilirsiniz. bBnim limon tuzum tuzdan biraz daha iri olduğu için taneyle değilde çay kaşığı ile ölçerek koydum)
1.5 yemek kaşığı sirke (Elma veya üzüm farketmez)
1 baş sarımsak
2 litre su
Hemen Yemeye Hazır Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pancarlar için adet belirtmedim ben 2 adet pancarla yaptım tursumu istediğiniz adette yapabilirsiniz ona göre malzemeleri azaltıp çoğalta bilirsiniz.
Pancarları güzelce yıkıyoruz sap kısımlarını çok olmayacak şekilde biraz kesiyoruz. Kabuklarını soymuyoruz.
Uygun bir tencereye pancarları koyuyoruz içine kaya tuzunu, limon tuzunu, sirkeyi ve sarımsakları kabuklarını soymadan elimizle 2 ye ayırıp koyuyoruz.
Üstüne suyu ilave edip ocağa alıp pancarlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Dikkat edin suyu bitmesin.
Yumuşayan pancarları tencereden alıp biraz ılıması için bekleyip kabuklarını soyuyoruz istediğiniz şekilde dilimleyip kavanoza alıyoruz.
Pancarların üzerine tencerede kalan suyu süzüp ilave edip kavanozun kapağını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz. İstediğiniz zaman yemeye hazır oluyor turşularımız. Afiyet olsun.
Hemen Yemeye Hazır Pancar Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı