Her Derde Deva Şifalı Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
250 gram ön pişirme yapılmış dondurulmuş kelle paça karışımı (File marketlerde ya da migroslardan paketli olarak temin edebilirsiniz)
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
6 bardak su (200 cc ölçülü bardak kullandım.)
Sosu için;
7 diş soyulup ezilmiş sarımsak
1/2 (yarım) çay bardağı sirke
Baharat olarak tercihe göre pulbiber ve kekik karışımlı bir harcı tercih edebilirsiniz
Her Derde Deva Şifalı Kelle Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
250 gram ölçüsündeki kelle paça karışımını bir kez sudan geçirip tenceremize alıyoruz, üzerine 6 bardak suyumuzu ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
Kelle paçamız pişerken bizde diğer taraftan şifa çorbasının meyanesini hazırlıyoruz. Bu hazırlık için önce tenceremize tereyağını alıp hafif eritip üzerine unumuzu ilave edip iyice kavuruyoruz kavrulan unumuzu bir su bardağı su ile açıp çırparak pürüzsüz kıvama getiriyoruz ve ocağın üzerinden alıp yoğurdumuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz, böylece meyanemiz hazır oluyor.
10 dakika kaynayan kelle paçamızın suyundan birkaç çorba kaşığı alıp meyanemizin içine ilave ediyoruz bu işlemi yapmamızın sebebi kesilmesini önlemek amaçlıdır.
Hazır olan meyanemizi kaynamakta olan kelle paça çorbamıza ince ince çırpma işlemi yaparak ilave ediyoruz ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirip, ocağımızın altını kapatıp ilk sıcağı çıkmadan servis kaselerimize alıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz sirkeli sarımsaklı sos ve baharatlar eşliğinde her derde deva şifa çorbamız hazır. Sevgiyle ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetler olsun efendim
Her Derde Deva Şifalı Kelle Paça Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram ön pişirme yapılmış dondurulmuş kelle paça karışımı (File marketlerde ya da migroslardan paketli olarak temin edebilirsiniz)
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
6 bardak su (200 cc ölçülü bardak kullandım.)
Sosu için;
7 diş soyulup ezilmiş sarımsak
1/2 (yarım) çay bardağı sirke
Baharat olarak tercihe göre pulbiber ve kekik karışımlı bir harcı tercih edebilirsiniz
Her Derde Deva Şifalı Kelle Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
250 gram ölçüsündeki kelle paça karışımını bir kez sudan geçirip tenceremize alıyoruz, üzerine 6 bardak suyumuzu ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
Kelle paçamız pişerken bizde diğer taraftan şifa çorbasının meyanesini hazırlıyoruz. Bu hazırlık için önce tenceremize tereyağını alıp hafif eritip üzerine unumuzu ilave edip iyice kavuruyoruz kavrulan unumuzu bir su bardağı su ile açıp çırparak pürüzsüz kıvama getiriyoruz ve ocağın üzerinden alıp yoğurdumuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz, böylece meyanemiz hazır oluyor.
10 dakika kaynayan kelle paçamızın suyundan birkaç çorba kaşığı alıp meyanemizin içine ilave ediyoruz bu işlemi yapmamızın sebebi kesilmesini önlemek amaçlıdır.
Hazır olan meyanemizi kaynamakta olan kelle paça çorbamıza ince ince çırpma işlemi yaparak ilave ediyoruz ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirip, ocağımızın altını kapatıp ilk sıcağı çıkmadan servis kaselerimize alıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz sirkeli sarımsaklı sos ve baharatlar eşliğinde her derde deva şifa çorbamız hazır. Sevgiyle ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetler olsun efendim
Her Derde Deva Şifalı Kelle Paça Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı