Her Yörede Farklı İsim Verilen Soğuk Çorba Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo döğme veya aşurelik buğday
1,5 litre su
1 kg yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
Her Yörede Farklı İsim Verilen Soğuk Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle döğmemizi ocağa alıp suyunuda koyup kaynatıyoruz,arada bir bakalım eğer döğme pişmişse altını kapatıp başka bir kaba koyup soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra üzerine yoğurdumuzu, bir diş sarımsağımızı ,1,5 tatlı kaşığı tuzumuzu ekleyip karıştıralım.
Koyuluğuna ve damak zevkinize göre suda ilave edebilirsiniz.Ben 1.5 su bardağı su ilave ettim.
Daha daha sonra üzerine nane koyup dolaba kaldırın soğuk bir şekilde tüketelim deneyenlerin şimdiden afiyet olsun.
Her Yörede Farklı İsim Verilen Soğuk Çorba Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo döğme veya aşurelik buğday
1,5 litre su
1 kg yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
Her Yörede Farklı İsim Verilen Soğuk Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle döğmemizi ocağa alıp suyunuda koyup kaynatıyoruz,arada bir bakalım eğer döğme pişmişse altını kapatıp başka bir kaba koyup soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra üzerine yoğurdumuzu, bir diş sarımsağımızı ,1,5 tatlı kaşığı tuzumuzu ekleyip karıştıralım.
Koyuluğuna ve damak zevkinize göre suda ilave edebilirsiniz.Ben 1.5 su bardağı su ilave ettim.
Daha daha sonra üzerine nane koyup dolaba kaldırın soğuk bir şekilde tüketelim deneyenlerin şimdiden afiyet olsun.
Her Yörede Farklı İsim Verilen Soğuk Çorba Tarifi Fotoğraflı Yapılışı