Herkesin Sevdiği Kısır Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıcak su
1 tane soğan
3 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
10-15 yaprak marul
Biraz mor lahana
3 adet taze soğan
1 havuç
1 avuçtan az doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber, tuz, pul biber, kimyon, nane, kuru reyhan ve istediğiniz baharatlar
1 adet salatalık
İsteğe bağlı 1 domates
Herkesin Sevdiği Kısır Tanımı Yapılışı
Bulguru ayıkladıktan sonra bir kaba alıyoruz.
Bir çay bardağı sıcak su ile ıslatıp uygunca karıştırdıktan sonra üzerini kapatıp dinlenmesini bekliyoruz.
Akabinde bir tavada yemeklik doğranmış soğan, salça ile sıvı yağı kavuruyoruz.
Kavurduğumuz bu karışımı ıslatılmış bulgur ile karıştırıyoruz, düzgünce birbirlerine geçmesini sağlıyoruz.
Üzerini kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Bulgurumuz soğuduktan sonra tuz, karabiber, fesleğen, kuru reyhan, kırmızı toz biber, kimyon, isot, sumak, nane ve dilediğiniz baharatlar ile birleştiriyoruz.
Akabinde zerzevatları minik ve ince bir biçimde doğruyoruz ve bulgurumuz ile karıştırıyoruz.
Son olarak zeytinyağı ve limon ile istediğimiz ölçüde karışımı hazırlayıp servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
2 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıcak su
1 tane soğan
3 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
10-15 yaprak marul
Biraz mor lahana
3 adet taze soğan
1 havuç
1 avuçtan az doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber, tuz, pul biber, kimyon, nane, kuru reyhan ve istediğiniz baharatlar
1 adet salatalık
İsteğe bağlı 1 domates
Herkesin Sevdiği Kısır Tanımı Yapılışı
Bulguru ayıkladıktan sonra bir kaba alıyoruz.
Bir çay bardağı sıcak su ile ıslatıp uygunca karıştırdıktan sonra üzerini kapatıp dinlenmesini bekliyoruz.
Akabinde bir tavada yemeklik doğranmış soğan, salça ile sıvı yağı kavuruyoruz.
Kavurduğumuz bu karışımı ıslatılmış bulgur ile karıştırıyoruz, düzgünce birbirlerine geçmesini sağlıyoruz.
Üzerini kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Bulgurumuz soğuduktan sonra tuz, karabiber, fesleğen, kuru reyhan, kırmızı toz biber, kimyon, isot, sumak, nane ve dilediğiniz baharatlar ile birleştiriyoruz.
Akabinde zerzevatları minik ve ince bir biçimde doğruyoruz ve bulgurumuz ile karıştırıyoruz.
Son olarak zeytinyağı ve limon ile istediğimiz ölçüde karışımı hazırlayıp servise sunuyoruz. Afiyet olsun.