Son konular

Hibiskuslu İrmik Muhallebisi

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Hibiskuslu İrmik Muhallebisi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için
1 kilo süt + 2 su bardağı süt
10 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt ile çırpılmış 1 paket krem şanti
Sosu için
1 tutam hibiskus
1 bardak su
2 tatlı kaşığı nişasta
2-3 yemek kaşığı toz şeker

Hibiskuslu İrmik Muhallebisi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce irmikli muhallebi için krem şanti süt ile çırpılarak hazırlanır ve alt dolapta bekletilir.
Sonra muhallebi materyalleri bir tencereye alınarak pişirilir.
Muhallebi kıvama gelince ocağın altı kapatılır ve içine hazırlanan krem şanti de eklenerek güzelce karıştırılır.
Sosu koyabileceğiniz ortası çukurlu bir kalıba dökmeden evvel rahat çıkarabilmek için kabın en altına streç sinema koyabilirsiniz.
Daha sonra muhallebiyi kalıba dökerek soğumaya bırakınız ve soğuduktan sonra dolaba kaldırabilirsiniz.
Sosu için bir tutam hibiskusu kaynayan suya atarak 5 -7 dk kaynatarak renk almasını sağlayınız.
Daha sonra suyu öbür bir tencereye süzerek bir kasede 2 tatlı kaşığı nişastayı hafif su ile eritiniz.
Tencereye aldığınız hibiskus suyunu ocağa alın ve altını yakın içine karıştırarak nişastalı karışımı ekleyin ve daima olarak yoğunlaşana kadar karıştırmaya devam edin.
Kıvam alan sosu biraz soğuduktan sonra tatlınızı servis edeceğiniz sırada kalıptan çıkararak orta çukuruna hibiskuslu sosu dökerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun @secilinn_mutfagi.
Hibiskuslu İrmik Muhallebisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ballı Cevizli Hibiskuslu Elma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 adet orta uzunluk Amasya elması (veya fuji elma da olur ) 2 adet çubuk tarçın 4-5 adet karanfil 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 4 su bardağı su 1 yemek kaşığı hibiskus 2 yemek kaşığı çiçek balı 2 yemek kaşığı dövülmüş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Hibiskuslu Ayva Tatlısı Bayıltan Lezzet Tarifi İçin Malzemeler 3 adet ayva 12 yemek kaşığı toz şeker 3 adet karanfil 1 su bardağı su 5 adet hibiskus Üzerine süslemek için Kaymak ,tahin Ceviz Hibiskuslu Ayva Tatlısı Bayıltan Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ayvalarımızın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Ramazan Şerbeti Reyhanlı Ve Hibiskuslu Tanımı İçin Malzemeler 3 litre su 1 yemek kaşığı limon tuzu 2 adet kabuk tarçın 10 adet karanfil 2 su bardağı şeker 1 su bardağından 2 parmak eksik kuru reyhan 3 yemek kaşığı hibiskus yaprağı kuru 1 yemek kaşığı limon suyu Ramazan Şerbeti Reyhanlı Ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için; 1 litre süt 1 çay bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı buğday nişastası 2 kaşık un Vişneli sos için; 3,5 su bardağı vişne suyu 1 paket vanilya 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı nişasta Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Portakal sosu için; 3 yemek kaşığı nişasta 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker 2 su bardağı portakal suyu Muhallebi için; 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı irmik 5 su bardağı süt (1 litre) 1 paket vanilya Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt