Hindili (Tavuklu) Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
1 adet hindi/ tavuk göğüs eti
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
2 adet domates
Tuz
Karabiber
3 adet yufka
1 çay bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Hindili (Tavuklu) Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Kıyma haline getirilen hindi/ tavuk zeytinyağında kavrulur.
Küçük küp doğranmış sebzeler eklenir ve kendi suyunda pişirilir.
Her bir yufka 8 üçgen kesime bölünür.
Tezgaha alınan yufkanın geniş tarafına iç harç koyulur ve kenarlarından katlanarak genişçe sarılır.
Evvel yumurtaya akabinde galeta ununa bulanan börekler kızgın az yağda kızartılır.
Afiyetle .
1 adet hindi/ tavuk göğüs eti
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
2 adet domates
Tuz
Karabiber
3 adet yufka
1 çay bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Hindili (Tavuklu) Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Kıyma haline getirilen hindi/ tavuk zeytinyağında kavrulur.
Küçük küp doğranmış sebzeler eklenir ve kendi suyunda pişirilir.
Her bir yufka 8 üçgen kesime bölünür.
Tezgaha alınan yufkanın geniş tarafına iç harç koyulur ve kenarlarından katlanarak genişçe sarılır.
Evvel yumurtaya akabinde galeta ununa bulanan börekler kızgın az yağda kızartılır.
Afiyetle .