Hindistan Cevizli Makron Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta beyazı
1 fiske tuz
200 gram şeker
260 gram hindistancevizi
60 adet 50 mm lik kağıt helva (Oblaten)
Hindistan Cevizli Makron Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 4 adet yumurta beyazını katı olana kadar çırpın.
Katı olduktan sonra yavaş yavaş 200 gram şekeri ilave edin ve beş dakika kadar çırpın (Şekerin içinde erimesi için)
Tuz ve hindistancevizini de ilave edip kağıt helvaların üstüne koyun.
Dondurma kaşığı tavsiye ediliyor, ben elimle yaptım, şekil vermesi daha kolay oluyor.
Fırını devridaim de 150 derecede 15 ile 18 dakika arası pişirin.
Değişik lezzeti olsun isteyenler içine biraz tarçın veya limon veya portakal koyabilirler. Ben sade olmasını tercih ediyorum.
Hindistan Cevizli Makron Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta beyazı
1 fiske tuz
200 gram şeker
260 gram hindistancevizi
60 adet 50 mm lik kağıt helva (Oblaten)
Hindistan Cevizli Makron Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 4 adet yumurta beyazını katı olana kadar çırpın.
Katı olduktan sonra yavaş yavaş 200 gram şekeri ilave edin ve beş dakika kadar çırpın (Şekerin içinde erimesi için)
Tuz ve hindistancevizini de ilave edip kağıt helvaların üstüne koyun.
Dondurma kaşığı tavsiye ediliyor, ben elimle yaptım, şekil vermesi daha kolay oluyor.
Fırını devridaim de 150 derecede 15 ile 18 dakika arası pişirin.
Değişik lezzeti olsun isteyenler içine biraz tarçın veya limon veya portakal koyabilirler. Ben sade olmasını tercih ediyorum.
Hindistan Cevizli Makron Tarifi Fotoğraflı Yapılışı