Hindistan Cevizli Mereng (Beze) Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta beyazı
1 su bardağı şeker (200 ml)
1 çimdik tuz
1 su bardağı hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Mereng (Beze) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yumurta beyazını tuz ile çırpıyoruz.
Köpüren yumurta beyazına yavaş yavaş şekeri ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Köpük kıvamına gelen karışıma hindistan cevizini ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kaşık yardımıyla karışımı ekliyoruz (Bende yağlı kağıt olmadığı için tepsime biraz yağ sürdüm böylede yapışmadı)
150 derecede 25 dakika pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Hindistan Cevizli Mereng (Beze) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta beyazı
1 su bardağı şeker (200 ml)
1 çimdik tuz
1 su bardağı hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Mereng (Beze) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yumurta beyazını tuz ile çırpıyoruz.
Köpüren yumurta beyazına yavaş yavaş şekeri ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Köpük kıvamına gelen karışıma hindistan cevizini ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kaşık yardımıyla karışımı ekliyoruz (Bende yağlı kağıt olmadığı için tepsime biraz yağ sürdüm böylede yapışmadı)
150 derecede 25 dakika pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Hindistan Cevizli Mereng (Beze) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı