Hingel - Patatesli Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
5 su bardağı un
1.5 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
5 adet patates
1 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Üzeri için:
120 gram tereyağı
150 gram yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
Hingel - Patatesli Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına koyup iyice yoğurun, sonra ikiye bölüp streç filme sarıp 15 dakika kadar dolapta bekletin.
İç harcı için patatesleri haşlayın. Ayrı bir tavada soğanları zeytinyağı ile kavurun, salçasını ilave edin.
İçine haşladığınız ve ezdiğiniz patatesleri koyup kavurun, baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Dinlenen hamuru tezgahta açın, çay bardağı yardımıyla kesin, içine bir tatlı kaşığı harcınızdan koyun.
Elinizle kapatıp çatalla şekil verebilirsiniz veya istediğiniz şekilde kapatabilirsiniz.
Kaynayan suda 10 dakika kadar haşlayıp tabaklara paylaştırın.
Sosu için tavaya tereyağı koyup eritin, ve salçayı ekleyip kavurun, ocaktan alın.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçasını ekleyip servis edin.
Afiyet olsun!
Hingel - Patatesli Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
5 su bardağı un
1.5 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
5 adet patates
1 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Üzeri için:
120 gram tereyağı
150 gram yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
Hingel - Patatesli Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına koyup iyice yoğurun, sonra ikiye bölüp streç filme sarıp 15 dakika kadar dolapta bekletin.
İç harcı için patatesleri haşlayın. Ayrı bir tavada soğanları zeytinyağı ile kavurun, salçasını ilave edin.
İçine haşladığınız ve ezdiğiniz patatesleri koyup kavurun, baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Dinlenen hamuru tezgahta açın, çay bardağı yardımıyla kesin, içine bir tatlı kaşığı harcınızdan koyun.
Elinizle kapatıp çatalla şekil verebilirsiniz veya istediğiniz şekilde kapatabilirsiniz.
Kaynayan suda 10 dakika kadar haşlayıp tabaklara paylaştırın.
Sosu için tavaya tereyağı koyup eritin, ve salçayı ekleyip kavurun, ocaktan alın.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçasını ekleyip servis edin.
Afiyet olsun!
Hingel - Patatesli Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı