Hira Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 kabartma tozu vanilya
Bandırmak için
1 su bardağı irmik
Şerbeti için
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı sıcak su
Hira Tatlısı Tanımı Yapılışı
Bir kaba yumurtayı kırıp üzerine sırasıyla sıvayağ, yoğurt, irmik ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra un, kabartma, vanilya ekleyip elimizle yoğurduktan sonra bir tabağa irmik ekleyip hamurumuzdan küçük kesimler koparıp biçim verdikten sonra irmiğe altlı üstlü bandırıp tepsiye diziyoruz
Bu şekile bütün hamurumuzu yapmıyoruz.
Daha sonra 200 derece evvelden ısıtılmış fırına atıyoruz.
Üzeri kızaran tatlımızı çıkartır bir kenara bırakıyoruz soğuması için.
Bu ortada şerbetimize başlıyoruz.
Şekeri bir küçük tencere yahut sos tavasına alıp üzerine sıcak su alıp ocakta kaynatıyoruz .
Şerbeti olup olmadığını anlamak için küçük çay kasığını bandırıp parmaklarımızla dokunuyoruz. Şayet şerbet parmağa yapışıyorsa olmuş demektir. Şerbetin birinci sıcaklığı geçince kepçe yardımıyla tatlımızın üzerine döküyoruz. Tatlımız soğuyunca servis ediyoruz
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 kabartma tozu vanilya
Bandırmak için
1 su bardağı irmik
Şerbeti için
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı sıcak su
Hira Tatlısı Tanımı Yapılışı
Bir kaba yumurtayı kırıp üzerine sırasıyla sıvayağ, yoğurt, irmik ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra un, kabartma, vanilya ekleyip elimizle yoğurduktan sonra bir tabağa irmik ekleyip hamurumuzdan küçük kesimler koparıp biçim verdikten sonra irmiğe altlı üstlü bandırıp tepsiye diziyoruz
Bu şekile bütün hamurumuzu yapmıyoruz.
Daha sonra 200 derece evvelden ısıtılmış fırına atıyoruz.
Üzeri kızaran tatlımızı çıkartır bir kenara bırakıyoruz soğuması için.
Bu ortada şerbetimize başlıyoruz.
Şekeri bir küçük tencere yahut sos tavasına alıp üzerine sıcak su alıp ocakta kaynatıyoruz .
Şerbeti olup olmadığını anlamak için küçük çay kasığını bandırıp parmaklarımızla dokunuyoruz. Şayet şerbet parmağa yapışıyorsa olmuş demektir. Şerbetin birinci sıcaklığı geçince kepçe yardımıyla tatlımızın üzerine döküyoruz. Tatlımız soğuyunca servis ediyoruz