Son konular

Höşmerim Tarıfi (Herkes Farklı Yapar)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Höşmerim Tanımı (Herkes Farklı Yapar) Tanımı İçin Malzemeler
Buzlukta varsa süt kaymağı (200 gr)
4,5 su bardak süt
50 gram margarin ya da tereyağ
Aldığı kadar un
Üzerine serpmek için
Toz şeker

Höşmerim Tanımı (Herkes Farklı Yapar) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütü tencereye koyalım. İçine margarin ve kaymağı koyalım eriyinceye kadar orta ateşte karıştıralım.
Daha sonra ünü ek edelim altını yeterlice kısalım unu birebir profiterol hamuru hazırlar üzere koyalım yani hamur o kıvamda olmalı ne çok katı ne çok cıvık inşallah anlatabilmişimdir .
Her neyse bu hamuru kısık ateşte devamlı karıştırıyoruz. Altını açmayın yanar sabırlı olalım yavaş yavaş pişsin.
Arada bir de karıştırabilirsiniz ancak basından ayrılmayalım tabanı tutmasın. Ben yarım saate yakın pişirdim çok kısık ateşte acelem yoktu zira.
Pişen hamuru kenara alalım biraz soğusun.
Soğuduktan sonra yapışmaz tavamızı az margarİn ya da tereyağ ile yağlayalım. Hamuru tavaya yayalım çok kalın bi katman olmamalı.Cin parmağınızın kalınlığında olması kâfi.
Kısık ateşte kızartalım asla altını açmayalım yavaş yavaş kızarsın spatula ile zıt düz edebiliriz. Bu esnada illaki dağılacak dağılsın değerli olan heryeri pişmeli bir kaç kez kızardıkça spatula ile zıt düz edip üzerini tekrar düzeltiyoruz. Ben iki kez yaptım çok oynamadım hamurla.
Daha sonra dokunmayalım güzelce kızardığından emin olunca bi kapak yardımı ile karşıt düz edelim.
Diğer tarafı kızarınca servise hazır.
Ilık yemenizi tavsiye ederim. Bir de üzerine sıcakken şeker serpelim. Afiyet olsun.Toz şeker “siz bal da kullanabilirsiniz size kalmış ancak biz toz şekerle tatlandırıyoruz denemenizi tavsiye ederim.
Höşmerim Tanımı (Herkes Farklı Yapar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Zerdeçallı Etli Pilav Dayanılmaz Lezzet (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su(ıslatmak için) 3.5 su bardağı sıcak su (pilavımız için) 3 orta uzunluk patlıcan 300 gram dana eti 1 çay bardağı sıvı yağ (patlıcanları ve etleri kızarmak için) Yarım kahve fincanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Konutta Patatesi Olan Herkes Yapabilir Patatesli Kaşar Peynirli Ekmek Tanımı Görüntülü İçin Gereçler Hamuru için 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı yoğurt 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket kuru (İnstant)maya 50 gram yumuşamış margarin ya da tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Portakallı Gelin Çantası Tanımı İçin Materyaller Pankek hamuru için; 1 adet yumurta 1 su bardağı un (200 ml) bardak 1 su bardağı süt yarım su bardağı şeker 1, 5 yemek kaşığı kakao 1 adet vanilya 1, 5 çay kaşığı kabartma tozu 1 adet portakal kabuğu rendesi İç dolgusu için ; 2 poşet sade...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tavada Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Yarım demet maydanoz 3-4 adet sivri biber 2 adet kapya biber 3-4 diş sarımsak 2 orta boy soğan 3 domates 600 gr kıyma 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Pulbiber Tuz Karabiber Hamuru için; 7 bardak un 1 5 bardak süt 1,5 bardak su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Muzlu Saray Sarması (İbiza Görümlü) Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 6 yemek kaşığı un (dolu dolu) 1 küçük kase damla çikolata 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı kakao Arası için; 1 poşet krem şanti 1 su bardağından biraz az süt 2 tane muz İsteğe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt