Höşmerim Tarifi İçin Malzemeler
200 gram kaymak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
4/3 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
Ceviz içi veya antep fıstığı
Höşmerim Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencereye kaymak ve tereyağını alalım ve yaklaşık 10 dakika kadar tencerenin içinde kaymak sıvılaşana kadar eritelim .
Daha sonra üzerine unu ekleyelim ve karıştıralım.
Unun rengi koyu kahverengiye dönene kadar kavuralım.
Ayrı bir tencereye süt ve şekeri alalım ,biraz ılıtalım ve altını kapatalım.
Kavrulan unun üzerine süt ve şeker karışımını dökerek hızlıca karıştıralım .
Biraz toplandıktan sonra altını kapatıp biraz daha karıştıralım.
Bir servis tabağına alalım, üzerini ceviz veya antep fıstığı ile süsleyelim ve servis edelim.
Höşmerim Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram kaymak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
4/3 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
Ceviz içi veya antep fıstığı
Höşmerim Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencereye kaymak ve tereyağını alalım ve yaklaşık 10 dakika kadar tencerenin içinde kaymak sıvılaşana kadar eritelim .
Daha sonra üzerine unu ekleyelim ve karıştıralım.
Unun rengi koyu kahverengiye dönene kadar kavuralım.
Ayrı bir tencereye süt ve şekeri alalım ,biraz ılıtalım ve altını kapatalım.
Kavrulan unun üzerine süt ve şeker karışımını dökerek hızlıca karıştıralım .
Biraz toplandıktan sonra altını kapatıp biraz daha karıştıralım.
Bir servis tabağına alalım, üzerini ceviz veya antep fıstığı ile süsleyelim ve servis edelim.
Höşmerim Tarifi Fotoğraflı Yapılışı