Humus Lisanlara Destan Bir Lezzet Tanımı İçin Materyaller
500 gram nohut (Akşamdan suda bekletilmiş)
500 gram tahin
1 baş sarımsak
5 adet limon
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tuz
Süsleme için;
Az yağda yakılan kırmızı biber (İsteğe bağlı olarak zeytinyağı pulbiberde kullanılabilir)
Humus Lisanlara Destan Bir Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Nohudumuzu düdüklü tencerede kaynadıktan sonra 1 saat kadar pişirelim.
Piştikten sonra haşladığımız suyuyla birlikte robottan geçirelim. Çok az pütürlü bir püre kıvamında olacak (Robotunuzun aldığı kadar nohut ve su ek edin 2 yahut 3 seferde çekerseniz daha güzel olur)
Akabinde soyduğumuz sarımsaklarıda robottan geçirelim ve çektiğimiz nohutun içerisine katalım.
Tahin, limon suyu, kimyon ve tuzunuda ekledikten sonra güzelce çırpma teliyle çırparak karıştıralım.
Üzerini süsleyip yemeklerimizin yanında alternatif olarak tüketelim. Afiyet olsun
Humus Lisanlara Destan Bir Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram nohut (Akşamdan suda bekletilmiş)
500 gram tahin
1 baş sarımsak
5 adet limon
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tuz
Süsleme için;
Az yağda yakılan kırmızı biber (İsteğe bağlı olarak zeytinyağı pulbiberde kullanılabilir)
Humus Lisanlara Destan Bir Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Nohudumuzu düdüklü tencerede kaynadıktan sonra 1 saat kadar pişirelim.
Piştikten sonra haşladığımız suyuyla birlikte robottan geçirelim. Çok az pütürlü bir püre kıvamında olacak (Robotunuzun aldığı kadar nohut ve su ek edin 2 yahut 3 seferde çekerseniz daha güzel olur)
Akabinde soyduğumuz sarımsaklarıda robottan geçirelim ve çektiğimiz nohutun içerisine katalım.
Tahin, limon suyu, kimyon ve tuzunuda ekledikten sonra güzelce çırpma teliyle çırparak karıştıralım.
Üzerini süsleyip yemeklerimizin yanında alternatif olarak tüketelim. Afiyet olsun
Humus Lisanlara Destan Bir Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı