Humus Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı haşlanmış nohut ( kabukları soyulmuş)
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı tahin
3 yemek kaşığı soğuk su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
Zeytinyağı
Kırmızı toz biber
İnce kıyılmış maydanoz
Humus Tanımı Yapılışı
Uygun bir humus için 2 püf noktası vereyim size 1-sarimsagi zeytinyağın da bekletin.
Sebebi zeytinyağı sarımsağın keskin kokusunu alır.
2-püruzsuz kıvamı için nohutların kabuğunu soymak.
Öncelikle 2 diş sarımsağı rendeleyip 4 yemek kaşığı zeytinyağının içinde bekletelim.
Nohutların kabuğunu soyup robottan geçirelim .
Daha bütün gereçleri ekleyip robottan geçirelim.
Damak tadınıza göre limon yada tuzu azaltıp yada çoğaltabilirsiniz.
Şayet katı olursa biraz daha soğuk su ek edebilirsiniz
Çok cıvık ta olmayacak, katıda, üzerine de zeytin yağı ve kırmızı toz biberi biraz ocakta kızdırıp üzerine döküyoruz.
En sonda üzerine maydanozu serpiyoruz.
Bu kadar kolay ister kaşık kaşık, ister ekmekle yiyebileceğiniz hafif ve lezzetli bir tanım.
yapanlara afiyet şifa olsun (daha önce niçin yapmamışım dediğim bir tanım oldu ).
2 su bardağı haşlanmış nohut ( kabukları soyulmuş)
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı tahin
3 yemek kaşığı soğuk su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
Zeytinyağı
Kırmızı toz biber
İnce kıyılmış maydanoz
Humus Tanımı Yapılışı
Uygun bir humus için 2 püf noktası vereyim size 1-sarimsagi zeytinyağın da bekletin.
Sebebi zeytinyağı sarımsağın keskin kokusunu alır.
2-püruzsuz kıvamı için nohutların kabuğunu soymak.
Öncelikle 2 diş sarımsağı rendeleyip 4 yemek kaşığı zeytinyağının içinde bekletelim.
Nohutların kabuğunu soyup robottan geçirelim .
Daha bütün gereçleri ekleyip robottan geçirelim.
Damak tadınıza göre limon yada tuzu azaltıp yada çoğaltabilirsiniz.
Şayet katı olursa biraz daha soğuk su ek edebilirsiniz
Çok cıvık ta olmayacak, katıda, üzerine de zeytin yağı ve kırmızı toz biberi biraz ocakta kızdırıp üzerine döküyoruz.
En sonda üzerine maydanozu serpiyoruz.
Bu kadar kolay ister kaşık kaşık, ister ekmekle yiyebileceğiniz hafif ve lezzetli bir tanım.
yapanlara afiyet şifa olsun (daha önce niçin yapmamışım dediğim bir tanım oldu ).