Humus Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı tahin
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
Üzeri için;
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Humus Tanımı Yapılışı
Bütün gereçleri blenderdan geçirip püre haline getirin.
Şayet katı gelirse iki üç yemek kaşığı su ekleyip tekrar blenderdan geçirin.
Tabağınıza aldıktan sonra üzerine zeytinyağı ve pul biber ekleyin. (yağımın renginin daha kırmızı olmasını istediğim için zeytinyağını çok az ısıtıp üzerine pul biberi ekledikten sonra humusun üzerine döktüm ).
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
3 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı tahin
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
Üzeri için;
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Humus Tanımı Yapılışı
Bütün gereçleri blenderdan geçirip püre haline getirin.
Şayet katı gelirse iki üç yemek kaşığı su ekleyip tekrar blenderdan geçirin.
Tabağınıza aldıktan sonra üzerine zeytinyağı ve pul biber ekleyin. (yağımın renginin daha kırmızı olmasını istediğim için zeytinyağını çok az ısıtıp üzerine pul biberi ekledikten sonra humusun üzerine döktüm ).
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun