Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler
350 gram dana kuşbaşı
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kekik
1 tatlı kaşığı tereyağı
Beğendisi için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet közlenip temizlenmiş patlıcan
Tuz
Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
Dana etini düdüklüye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve ocakta kaynatalım.
Üzerinde oluşan köpükleri alıp atalım ve düdüklünün kapağını kapatıp 1 saat pişirelim.
Düdüklüden etleri süzüp bi tavaya aktaralım.
Tereyağ ek edip süratli ateşte soteleyelim.
Baharatlar ,tuz ve salçayı ekleyip sotelemeye devam edelim.
En son suyunu verip biraz fokurdatalım ve ocaktan alalım.
Beğendisi için tencerede tereyağında unu kavuralım.
Közlenmiş patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edelim.
Sütü ekleyip süratlice çırpalım ve hoş bir kıvam yakalayalım.
En son tuz ve kaşar peyniri ekleyip ocaktan alalım.
Servis tabağına evvel beğendiden yatak yapalım üzerine et soteyi yerleştirelim.
Afiyet olsun
350 gram dana kuşbaşı
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kekik
1 tatlı kaşığı tereyağı
Beğendisi için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet közlenip temizlenmiş patlıcan
Tuz
Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
Dana etini düdüklüye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve ocakta kaynatalım.
Üzerinde oluşan köpükleri alıp atalım ve düdüklünün kapağını kapatıp 1 saat pişirelim.
Düdüklüden etleri süzüp bi tavaya aktaralım.
Tereyağ ek edip süratli ateşte soteleyelim.
Baharatlar ,tuz ve salçayı ekleyip sotelemeye devam edelim.
En son suyunu verip biraz fokurdatalım ve ocaktan alalım.
Beğendisi için tencerede tereyağında unu kavuralım.
Közlenmiş patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edelim.
Sütü ekleyip süratlice çırpalım ve hoş bir kıvam yakalayalım.
En son tuz ve kaşar peyniri ekleyip ocaktan alalım.
Servis tabağına evvel beğendiden yatak yapalım üzerine et soteyi yerleştirelim.
Afiyet olsun