Son konular

Hünkar Beğendi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
200 gram kuşbaşı et
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığından az tereyağı
1 tane yeşil biber
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
Tuz
Karabiber
Beğendi için
4 tane patlıcan
1.5 su bardağı kaşar peynir
Beşamel sosu için
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt (az olursa ekleme yapabilirsiniz)
Tuz

Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak küp küp doğranmış kuşbaşı eti haşlayalım.
Soğanı biberi doğrayalım yağı salçayı da ekleyerek kavuralım.
Kuşbaşı eti ekleyelim ardından tuzunu karabiberini ekleyelim, azar azar su ilave ederek eti soteleyelim.
Patlıcanları ister fırında ister ocağın üzerinde közleyebilirsiniz.
Patlıcanlar közlendikten sonra kabuklarını soyalım ve iyice ezelim, tuzunu ekleyip karıştıralım. (ben patlıcanın birini ocakta közledim köz kokması için).
Bir tavada tereyağını eritelim, unu ilave edelim ve unun kokusu çıkana dek kavuralım.
Diğer taraftan yavaş yavaş sütü ekleyelim, sütünü çekinceye kadar pişirelim ve patlıcana ekleyelim karıştıralım.
Ardından kaşar peynirini de ekleyerek beğendiyi karıştıralım.
Yaptığımız beğendiyi servis tabağına alalım ve üzerine sotelediğimiz eti ilave edelim. Afiyet olsun.
Hünkar Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt