Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller
300 gram hindi eti yahut kuzu eti
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet biber
1 adet domates
Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça
1, 5-2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Beğendi için;
1 kilo patlıcan
1 çay bardağı süt (az gelirse ek edebilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, muskat
Yarım su bardağı kaşar rendesi
Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
İlk olarak patlıcanlar fırında ya da ocakta közlenir.
Közlenen patlıcanlar kabuğu soyulup doğranır.
Tavada yağ ve un kavrulur.
Patlıcanlar tavaya eklenir ve düzgünce ezilir.
Ocağın altı uygunca kısılarak süt yavaş yavaş karıştırarak patlıcana ek edilir.İyice karıştırılır.
Akabinde kaşar eklenir, ocak kapatılır.
Kaşar da büsbütün karıştırılarak beğendi hazırlanır.
Başka bir tava yağ ile ocağa konur.
Tava ısındığında etler ek edilir.
Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.
İnce doğranmış soğan ve biberler eklenir.
Onlar da kavrulunca salça eklenip karıştırılır.
Salçadan sonra çekirdekleri alınıp doğranmış domates eklenir.
1, 5-2 su bardağı su da göz kararı eklenerek kapağı kapatılıp etler pişene kadar pişirilir.
Piştikten sonra tuzu ve karabiberi eklenir.
Servis tabağınıza önce beğendiyi üstüne de etinizi koyarak servis edebilirsiniz.
300 gram hindi eti yahut kuzu eti
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet biber
1 adet domates
Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça
1, 5-2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Beğendi için;
1 kilo patlıcan
1 çay bardağı süt (az gelirse ek edebilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, muskat
Yarım su bardağı kaşar rendesi
Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
İlk olarak patlıcanlar fırında ya da ocakta közlenir.
Közlenen patlıcanlar kabuğu soyulup doğranır.
Tavada yağ ve un kavrulur.
Patlıcanlar tavaya eklenir ve düzgünce ezilir.
Ocağın altı uygunca kısılarak süt yavaş yavaş karıştırarak patlıcana ek edilir.İyice karıştırılır.
Akabinde kaşar eklenir, ocak kapatılır.
Kaşar da büsbütün karıştırılarak beğendi hazırlanır.
Başka bir tava yağ ile ocağa konur.
Tava ısındığında etler ek edilir.
Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.
İnce doğranmış soğan ve biberler eklenir.
Onlar da kavrulunca salça eklenip karıştırılır.
Salçadan sonra çekirdekleri alınıp doğranmış domates eklenir.
1, 5-2 su bardağı su da göz kararı eklenerek kapağı kapatılıp etler pişene kadar pişirilir.
Piştikten sonra tuzu ve karabiberi eklenir.
Servis tabağınıza önce beğendiyi üstüne de etinizi koyarak servis edebilirsiniz.