Son konular

Hünkar Beğendi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller
300 gram hindi eti yahut kuzu eti
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet biber
1 adet domates
Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça
1, 5-2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Beğendi için;
1 kilo patlıcan
1 çay bardağı süt (az gelirse ek edebilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, muskat
Yarım su bardağı kaşar rendesi

Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı

İlk olarak patlıcanlar fırında ya da ocakta közlenir.
Közlenen patlıcanlar kabuğu soyulup doğranır.
Tavada yağ ve un kavrulur.
Patlıcanlar tavaya eklenir ve düzgünce ezilir.
Ocağın altı uygunca kısılarak süt yavaş yavaş karıştırarak patlıcana ek edilir.İyice karıştırılır.
Akabinde kaşar eklenir, ocak kapatılır.
Kaşar da büsbütün karıştırılarak beğendi hazırlanır.
Başka bir tava yağ ile ocağa konur.
Tava ısındığında etler ek edilir.
Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.
İnce doğranmış soğan ve biberler eklenir.
Onlar da kavrulunca salça eklenip karıştırılır.
Salçadan sonra çekirdekleri alınıp doğranmış domates eklenir.
1, 5-2 su bardağı su da göz kararı eklenerek kapağı kapatılıp etler pişene kadar pişirilir.
Piştikten sonra tuzu ve karabiberi eklenir.
Servis tabağınıza önce beğendiyi üstüne de etinizi koyarak servis edebilirsiniz.
 

Similar threads

  • Soru
Davet Sofralarınıza Çok Yakışacak Etli Hünkar Beğendi (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Hünkar Beğendi İçin 250 gram jülyen doğranmış et 1 adet soğan 2 adet patlıcan (Herse yapılacak) 1 su bardağı süt 1/2 (yarım) su bardağı kaşar rendesi 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Fırında Mantarlı Ispanak (Beşamel Sossuz) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet soğan 1 diş sarımsak 4 adet patates 1 kilo ıspanak Yarım kilo mantar 1,5 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı rendelenmiş kaşar 1,5 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Marineli Et Sote Tanımı İçin Materyaller Yarım kg dana bonfile julyen kesilmiş Marine için Yarım çay bardağı süt Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı pulbiber Yarım çay kaşığı karabiber 3 diş sarımsak 1 kısım biberiye 1 tane soğan 1 tane biber 2 domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Fırında Tavuklu Krep Sarma Tanımı İçin Gereçler Krep için; 2 adet yumurta 1,5 su bardağı un 1,5 su bardağı süt Tuz Çok az sıvı yağ (pişirmek için) Tavuklu harcı için; 1 tavuk göğsü 1 adet iri soğan 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvı yağ 2-3 diş sarımsak Yarım demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler 5-6 adet patates 1 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı süt Sote için: Yarım kilo tavuk göğsü 1 kırmızı biber 1 soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Tuz, pulbiber, kekik Beşamel sos: 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt