Hunkar Beğendi Tarifi İcin Malzemeler
*4 adet patlıcan
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı sut
*Tuz ve karabiber
Eti icin;
*500 gr et
*1 adet soğan
*3 sivri biber
*Tuz
*Pul biber
*1 cay bardağı su
*Yarım yemek kaşığı salca
*1 adet domates
Hunkar Beğendi Tarifi Yapılışı Patlıcanları ocak ateşinde kozluyoruz
Kozledikden sonra patlıcanın kabuklarını soyup cok ince dilimliyoruz
Daha sonra kuşbaşı minik parcalara boluyoruz
Patlıcanları teflon tavaya alıyoruz
Un ile tereyağı biraz kavuruyoruz
Daha sonra yavaş yavaş sutu ilave edip surekli karıştırıyoruz
Patlıcanlarla birlikte tuz ve az karabiber ilave ediyoruz Hepsini ocakda 3 dakika karıştırıyoruz
Hafif muhallebi kıvamını almaktadır birazdaha katı olmasın derseniz sutle kıvamını ayarlayabilirsiniz
Etleri tavada soğan biber ile kavuruyoruz
Tuz, pul biber ,domates ve salcayı ilave edip 1 cay bardağı su ile pişiriyoruz
Daha sonra patlaıcanlarla birlikte servis ediyoruz Afiyet olsun
*4 adet patlıcan
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı sut
*Tuz ve karabiber
Eti icin;
*500 gr et
*1 adet soğan
*3 sivri biber
*Tuz
*Pul biber
*1 cay bardağı su
*Yarım yemek kaşığı salca
*1 adet domates
Hunkar Beğendi Tarifi Yapılışı Patlıcanları ocak ateşinde kozluyoruz
Kozledikden sonra patlıcanın kabuklarını soyup cok ince dilimliyoruz
Daha sonra kuşbaşı minik parcalara boluyoruz
Patlıcanları teflon tavaya alıyoruz
Un ile tereyağı biraz kavuruyoruz
Daha sonra yavaş yavaş sutu ilave edip surekli karıştırıyoruz
Patlıcanlarla birlikte tuz ve az karabiber ilave ediyoruz Hepsini ocakda 3 dakika karıştırıyoruz
Hafif muhallebi kıvamını almaktadır birazdaha katı olmasın derseniz sutle kıvamını ayarlayabilirsiniz
Etleri tavada soğan biber ile kavuruyoruz
Tuz, pul biber ,domates ve salcayı ilave edip 1 cay bardağı su ile pişiriyoruz
Daha sonra patlaıcanlarla birlikte servis ediyoruz Afiyet olsun