Hurmalı Kayısı Topları Tarifi İçin Malzemeler
20 tane kuru kayısı (Turuncu olandan)
18 tane medine hurması
80 tane fındık (Kavrulmuş tercihen)
3 yemek kaşığı dolusu kakao
2-3 yemek kaşığı süt (Gerekirse)
İçi için:
Herbir yuvarlama için yarım ceviz
Üstü için:
Hindistancevizi veya toz fındık veya toz ceviz veya eritilmiş çikolata vb.
Hurmalı Kayısı Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle merhabalar, tatlı krizlerini aşmak için, çocuklarınıza sağlıklı atıştırmalık vermek için harika bir tariftir. Mutlaka listenize almanızı ve denemenizi tavsiye ederim.
Öncelikle kayısı ve hurmayı sıcak suda bekletip, yumuşatıyoruz.
Bu sırada 80 tane fındığı toz haline getiriyoruz.
Yumuşayan kayısı ve hurmanın suyunu süzüyoruz ve ufak tefek doğrayıp, robotta çekiyoruz.
Bu karışıma toz fındıkları ve 3 kaşık kakaoyu da ekliyoruz.
Robotta iyice çekiyoruz.
Bu aşamada robotun içindeki karışım hamur kıvamına gelmemişse, az az süt ekliyoruz. Gelmişse eklemeye gerek yok.
İsteğe göre içine yarım ceviz koyup, yuvarlayıp; tarifteki dışı için önerdiğim karışımlar bulayıp, servis ediyoruz.
Ben bu haliyle sevdiğim için ceviz koymadan, erik büyüklüğünde yuvarladım. Fakat tarifin orijinal halini malzeme kısmında belirttim.
Yuvarladıktan sonra bir saklama kabına koyup, buzluk kısmında saklayabilirsiniz. Yapanların şimdiden eline sağlık.
Hurmalı Kayısı Topları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
20 tane kuru kayısı (Turuncu olandan)
18 tane medine hurması
80 tane fındık (Kavrulmuş tercihen)
3 yemek kaşığı dolusu kakao
2-3 yemek kaşığı süt (Gerekirse)
İçi için:
Herbir yuvarlama için yarım ceviz
Üstü için:
Hindistancevizi veya toz fındık veya toz ceviz veya eritilmiş çikolata vb.
Hurmalı Kayısı Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle merhabalar, tatlı krizlerini aşmak için, çocuklarınıza sağlıklı atıştırmalık vermek için harika bir tariftir. Mutlaka listenize almanızı ve denemenizi tavsiye ederim.
Öncelikle kayısı ve hurmayı sıcak suda bekletip, yumuşatıyoruz.
Bu sırada 80 tane fındığı toz haline getiriyoruz.
Yumuşayan kayısı ve hurmanın suyunu süzüyoruz ve ufak tefek doğrayıp, robotta çekiyoruz.
Bu karışıma toz fındıkları ve 3 kaşık kakaoyu da ekliyoruz.
Robotta iyice çekiyoruz.
Bu aşamada robotun içindeki karışım hamur kıvamına gelmemişse, az az süt ekliyoruz. Gelmişse eklemeye gerek yok.
İsteğe göre içine yarım ceviz koyup, yuvarlayıp; tarifteki dışı için önerdiğim karışımlar bulayıp, servis ediyoruz.
Ben bu haliyle sevdiğim için ceviz koymadan, erik büyüklüğünde yuvarladım. Fakat tarifin orijinal halini malzeme kısmında belirttim.
Yuvarladıktan sonra bir saklama kabına koyup, buzluk kısmında saklayabilirsiniz. Yapanların şimdiden eline sağlık.
Hurmalı Kayısı Topları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı