Hurmalı Seyyah Kurabiyesi
Resimli Hurmalı Seyyah Kurabiyesi Tarifi
Hurmalı Seyyah Kurabiyesi nası yapılır,
imageshurmaliseyyahkurabiyesitarifiresimli5ad452d33c233
Hurmalı Seyyah Kurabiyesinin yapımı
Malzemeler
1 cay kaşığı aktif kuru maya
1 bardak un
¼ bardak ılık su (60 mL)
1 cay tabağı kadar sut
2 cay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Dolgu: ¾ bardak hurma
3 yemek kaşığı şeker
1 cay kaşığı portakal kabuğu rendesi
15 cay kaşığı su
1 yumurta
Yarım paket margarin
15 bardak ince irmik
2 yemek kaşığı şeker
¼ cay kaşığı tuz
Hazırlanışı Geniş bir kapta mayayı suda cozun
Portakal kabuklarını, yumurtayı ve yağı ekleyip malzemeleri karıştırın
Ardından once irmiği karıştırın, sonra şekeri
Unu da ekleyip kolayca parcalanabilecek ama sıkıldığında bir arada durabilecek kıvamda hamuru elde edin
Hamurun uzerini ıslak bir bezle ortup 1 saat dinlendirin
Hamur dinlenirken butun malzemeleri yiyecek oğutucuye koyup macun kıvamındaki dolguyu hazırlayın ve fırını 175 dereceye (350F) ısıtın
Dinlenen hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar kopararak avcunuzda acın
15 cay kaşığı kadar ici actığınız hamurun ortasına yerleştirip kenarlarını birleştirin Hamuru tekrar yuvarlayın Topları yağlanmış tepsiye, aralarında 1 santimden biraz fazla boşluk bırakarak yerleştirin
Kurabiyeler uzerinde catal ile ufak delikler acın ve ustlerine fırca ile sutu surun
Tabanı kızarıncaya kadar 2025 dakika kadar pişirin
Soğumaları icin hemen ızgara uzerine alın
Resimli Hurmalı Seyyah Kurabiyesi Tarifi
Hurmalı Seyyah Kurabiyesi nası yapılır,
imageshurmaliseyyahkurabiyesitarifiresimli5ad452d33c233
Hurmalı Seyyah Kurabiyesinin yapımı
Malzemeler
1 cay kaşığı aktif kuru maya
1 bardak un
¼ bardak ılık su (60 mL)
1 cay tabağı kadar sut
2 cay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Dolgu: ¾ bardak hurma
3 yemek kaşığı şeker
1 cay kaşığı portakal kabuğu rendesi
15 cay kaşığı su
1 yumurta
Yarım paket margarin
15 bardak ince irmik
2 yemek kaşığı şeker
¼ cay kaşığı tuz
Hazırlanışı Geniş bir kapta mayayı suda cozun
Portakal kabuklarını, yumurtayı ve yağı ekleyip malzemeleri karıştırın
Ardından once irmiği karıştırın, sonra şekeri
Unu da ekleyip kolayca parcalanabilecek ama sıkıldığında bir arada durabilecek kıvamda hamuru elde edin
Hamurun uzerini ıslak bir bezle ortup 1 saat dinlendirin
Hamur dinlenirken butun malzemeleri yiyecek oğutucuye koyup macun kıvamındaki dolguyu hazırlayın ve fırını 175 dereceye (350F) ısıtın
Dinlenen hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar kopararak avcunuzda acın
15 cay kaşığı kadar ici actığınız hamurun ortasına yerleştirip kenarlarını birleştirin Hamuru tekrar yuvarlayın Topları yağlanmış tepsiye, aralarında 1 santimden biraz fazla boşluk bırakarak yerleştirin
Kurabiyeler uzerinde catal ile ufak delikler acın ve ustlerine fırca ile sutu surun
Tabanı kızarıncaya kadar 2025 dakika kadar pişirin
Soğumaları icin hemen ızgara uzerine alın