İbiza Pastası Tanımı İçin Malzemeler
2 paket burçak bisküvi
900 ml süt ( 1 litre sütten bir çay bardağı süt ayırıyoruz kremasında kullanacağız )
1 su bardağı şeker
1 su bardağı +4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
80 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Beyaz kreması için:
200 gram krema
100 gram beyaz çikolata
1 çay bardağı süt
1 paket krem şanti
İbiza Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İki paket bisküviyi robattan çekip fırın tepsisine yayalım.
Bisküvilerin üzerini bastırarak sıkıştıralım.
Daha sonra çikolata ve tereyağı hariç muhallebi için materyalleri tencereye alalım kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
Ocağın altını kapatıp tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım.
Bisküvilerin üzerine dökelim eşit bi biçimde yayalım.
Oda sıcaklığına gelince dolaba koyalım o ortada beyaz kreması için kremayı ısıtıp beyaz çikolatayı ekleyelim.
Ganajı hazır edelim. Bir çay bardağı süt ile krem şantiyi çırpıp soğuyan ganajla birleştirelim.
Tatlının üstüne döküp güzelce yayalım.
Bir gece dolapta dinlendirip sonraki gün ortasına muz koyup sararak servis edelim. Afiyet olsun.
İbiza Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 paket burçak bisküvi
900 ml süt ( 1 litre sütten bir çay bardağı süt ayırıyoruz kremasında kullanacağız )
1 su bardağı şeker
1 su bardağı +4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
80 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Beyaz kreması için:
200 gram krema
100 gram beyaz çikolata
1 çay bardağı süt
1 paket krem şanti
İbiza Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İki paket bisküviyi robattan çekip fırın tepsisine yayalım.
Bisküvilerin üzerini bastırarak sıkıştıralım.
Daha sonra çikolata ve tereyağı hariç muhallebi için materyalleri tencereye alalım kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
Ocağın altını kapatıp tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım.
Bisküvilerin üzerine dökelim eşit bi biçimde yayalım.
Oda sıcaklığına gelince dolaba koyalım o ortada beyaz kreması için kremayı ısıtıp beyaz çikolatayı ekleyelim.
Ganajı hazır edelim. Bir çay bardağı süt ile krem şantiyi çırpıp soğuyan ganajla birleştirelim.
Tatlının üstüne döküp güzelce yayalım.
Bir gece dolapta dinlendirip sonraki gün ortasına muz koyup sararak servis edelim. Afiyet olsun.
İbiza Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı