Son konular

Ibiza Tatlısı (Tam Ölçülü Ve Bol Çikolatalı)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Ibiza Tatlısı (Tam Ölçülü Ve Bol Çikolatalı) Tarifi İçin Malzemeler
1,5 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ (Eritilmiş)
Kreması için
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket bitter çikolata
Arası için
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Muz

Ibiza Tatlısı (Tam Ölçülü Ve Bol Çikolatalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküviler mutfak robotundan geçirilir.
Eritilmiş tereyağı ile karıştırılır ve fırın tepsisine yerleştirilir. Spatula yardımıyla üzerine bastırılıp düzleştirilir.
Krema için süt, şeker, un, nişasta ve kakao uygun bir tencereye alınır ve karıştırılır.
Ocağın altı açılır ve sürekli karıştırarak pişirilir.
Fokurdamaya başlayınca ocaktan alınıp vanilin çikolata ve tereyağ eklenir. İyice karıştırılır. Pürüzsüz bir kıvam elde edilir.
Bisküvili tabanın üzerine eşit şekilde aktarılıp yayılır. 10 dk dinlendirilir.
Krem şanti soğuk süt ile çırpılır. Ben çikolatalı tercih ettim.
Krema üzerine yerleştirilir.
Bu şekilde buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakılır.
Tamamen soğuduğunda dilimlenir.
Tepsinizin boyutuna göre ayarlayın.
Arasına isteğe bağlı muz yerleştirilip rulo yapılır. İsterseniz yağlı kağıt üzerinde pratik bir şekilde sarabilirsiniz. Afiyet olsun isterseniz 1 gece önceden hazırlayıp servis yapacağınız zaman muz ekleyip sarabilirsiniz.
Ibiza Tatlısı (Tam Ölçülü Ve Bol Çikolatalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 paket burçak bisküvi 1 yemek kaşığı tereyağ Kakaolu katman 1.5 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı kakao 1 litre süt Pişince 1 paket vanilya 1 paket bitter çikolata (80 gr) 1 kaşık tereyağ Beyaz katman 1 çay bardağı süt 1 poşet toz şanti 1/2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 paket burçak bisküvi 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı Muhallebisi için; 1 lt süt 1 su bardağı şeker 1,5 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağ 100 gram bitter çikolata 7-8 adet muz ( isteğe nazaran çilekte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 paket burçak bisküvi 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1 poşet krem şanti 1 çay bardağı soğuk süt 5-6 adet muz Muhallebisi için; 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Taban için; 2 paket burçak bisküvi 1 yemek kaşığı tereyağı Kakaolu sos için; 1 litre süt 2 yemek kaşığı dr eotker kakao 1 su bardağı şeker 1.5 su bardağı un 1 paket dr oetker şekerli vanilya 1 yemek kaşığı tereyağ 120 gram çikolata (Bitter+sütlü) Beyaz krema...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Tabanı için; 200 gram ikili kavrulmuş petibör bisküvi 75 gram tereyağı yahut margarin Muhallebisi için; 1 litre süt 1 su bardağı şeker 1.5 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilin 100 gram margarin Yarım paket bitter çikolata Üzeri için; 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt