İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
2 paket burçak bisküvi
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
100 gram bitter çikolata
7-8 adet muz ( isteğe nazaran çilekte kullanabilirsiniz)
1 paket krema ( yada krem şanti )
1 paket vanilya
İbiza Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküvileri un haline gelene kadar rondodan geçiriyoruz uygun bir kaba alıyoruz eritilmiş tereyağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz fırın tepsisine alıp yayıyoruz bir bardakla güzelce bastırarak sıkıştırıyoruz.
Muhallebisi için süt, un, kakao, şekeri uygun bir tencereye alıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra tereyağ, vanilya, çikolata ekleyip yağ ve çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz sonra bisküvinin üzerine döküp yayıyoruz buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
Üzeri için krema ve vanilyayı koyu kıvam alana kadar mikser çırpıyoruz daha sonra kakaolu muhallebimizin üzerine kremayı döküp spatula ile yayıyoruz.
Buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz sonra 10 dilim olacak biçimde dilimliyoruz ( daha büyük dilimler isterseniz istediğiniz boyutta dilimleyebilirsiniz ben biraz daha küçük dilimler yaptım )
Spatula ile dilimleri bir modül yağlı kağıt üzerine alıyoruz. Muzu dilimin boyutuna nazaran kesip uç kısmına yerleştiriyoruz, tatlımızı rulo halinde katlıyoruz servis tabağına alıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
İbiza Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 paket burçak bisküvi
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
100 gram bitter çikolata
7-8 adet muz ( isteğe nazaran çilekte kullanabilirsiniz)
1 paket krema ( yada krem şanti )
1 paket vanilya
İbiza Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküvileri un haline gelene kadar rondodan geçiriyoruz uygun bir kaba alıyoruz eritilmiş tereyağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz fırın tepsisine alıp yayıyoruz bir bardakla güzelce bastırarak sıkıştırıyoruz.
Muhallebisi için süt, un, kakao, şekeri uygun bir tencereye alıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra tereyağ, vanilya, çikolata ekleyip yağ ve çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz sonra bisküvinin üzerine döküp yayıyoruz buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
Üzeri için krema ve vanilyayı koyu kıvam alana kadar mikser çırpıyoruz daha sonra kakaolu muhallebimizin üzerine kremayı döküp spatula ile yayıyoruz.
Buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz sonra 10 dilim olacak biçimde dilimliyoruz ( daha büyük dilimler isterseniz istediğiniz boyutta dilimleyebilirsiniz ben biraz daha küçük dilimler yaptım )
Spatula ile dilimleri bir modül yağlı kağıt üzerine alıyoruz. Muzu dilimin boyutuna nazaran kesip uç kısmına yerleştiriyoruz, tatlımızı rulo halinde katlıyoruz servis tabağına alıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
İbiza Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı