Son konular

İbiza Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
2 paket burçak bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağ
Kakaolu katman
1.5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 litre süt
Pişince
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 kaşık tereyağ
Beyaz katman
1 çay bardağı süt
1 poşet toz şanti
1/2 (yarım) paket krema
1 paket beyaz çikolata (80 gr)

İbiza Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküviler rondoda çekilerek toz haline getirilir.
Eritilmiş tereyağ ile karıştırılarak tepsiye bastırarak yayılır.
Kakaolu muhallebi için süt ,un şeker ve kakao çırpılarak karıştırır.
Ocağa alınır ve koyulana dek çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir.
Ocaktan alınca tereyağ ,vanilya ve çikolata eklenerek süratlice çırpılır ve bisküvilerin üzerine dökülür.
Spatula ile düzlenerek oda ısısına gelmesi beklenir.
Ardından buzdolabına kaldırılarak bir gece beklenir.
Sabah krema ısıtılır ve içine beyaz çikolata eklenir.
Şanti süt ile çırpılır.
Ardından kremalı çikolata karışımı eklenir. Güzelce kabarana kadar çırpılarak tatlının üzerine yayılır.
Tekrar dolaba alınarak 6-8 saat beklenir. Tatlı 8 dilime ayrılır.
Dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıt üzerine spatula ile alınır.
Kenarına muz koyularak sarılır. Sararken yalnızca muza hafif baskı yapılır. Afiyet olsun
İbiza Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt