Son konular

İbiza Tatlısı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
2 paket burçak bisküvi
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
5-6 adet muz
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket sütlü çikolata yahut yarım çay bardağı damla çikolata ( ekmeğe sürülebilir çikolata da olur )

İbiza Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bisküvileri robotta çekip, tereyağını eritiyoruz ve bisküviler ile yeterlice karıştırıyoruz.
Fırın tepsisine tereyağlı bisküvileri alıp spatula yardımı ile yahut elimizle bastırarak sıkılaştırıyoruz.
Bu süreç tatlımızın görünümü için kesinlikle gerekli.
Daha sonra muhallebi için süt, un, kakao ve şekeri tencereye alıp muhallebi yapıyoruz.
Muhallebimiz piştikten sonra çikolata, vanilya, tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
Pürüzsüz bir kıvam olmalı. Gerekirse bir kaç dk mikser kullanabilirsiniz.
Bisküvilerin üzerine muhallebimizi dikkatlice gezdirip her tarafı eşit olacak halde yayılır.
En az 3 saat dolapta dinlendirilir.
Bir çay bardağı süt ile krem şanti hazırlanır.
Dinlenen tatlımızın üzerine sürülür.
Tatlımız tepsinin uzunlamasına ortadan bir kez kesilir.
Enine de 4 parmak enliliğinde olacak biçimde kesilir.
Muzlar da tatlıların boyutu kadar kesilir ve uçlarına eklenir.
Bir dilim tatlımız spatula yardımı ile sarılır.
Yağlı kağıt üzerine alarak da sarabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. .
İbiza Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
İbiza Tatlısı (Saray Sarması) Tadı Damağınızda Kalacak Muhakkak Tanımı İçin Malzemeler 2 paket burçak bisküvi 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş) Muhallebisi için; 1 litre süt 1.5 su bardağı un 1 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin (Ocaktan inince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 paket burçak bisküvi 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı Muhallebisi için; 1 lt süt 1 su bardağı şeker 1,5 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağ 100 gram bitter çikolata 7-8 adet muz ( isteğe nazaran çilekte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
İbiza Tatlısı (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 2 paket burçak bisküvi 1 lt süt 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao 80 gram sütlü yada bitter çikolata 1 yemek kaşığı tereyağı 1 poşet krem şanti 1 çay bardağı süt İbiza Tatlısı (Videolu) Tanımı Yapılışı Bisküvileri rondodan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 paket burçak bisküvi 1 yemek kaşığı tereyağ Kakaolu katman 1.5 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı kakao 1 litre süt Pişince 1 paket vanilya 1 paket bitter çikolata (80 gr) 1 kaşık tereyağ Beyaz katman 1 çay bardağı süt 1 poşet toz şanti 1/2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Taban için; 2 paket burçak bisküvi 1 yemek kaşığı tereyağı Kakaolu sos için; 1 litre süt 2 yemek kaşığı dr eotker kakao 1 su bardağı şeker 1.5 su bardağı un 1 paket dr oetker şekerli vanilya 1 yemek kaşığı tereyağ 120 gram çikolata (Bitter+sütlü) Beyaz krema...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Üst Alt